Brus Mineralvann illustrasjon
Brus Mineralvann illustrasjon

Vi drikker brus som aldri før

- I løpet av 2010 drakk det norske folk godt og vel 511 millioner liter brus. Det er nesten syv prosent mer enn året før, og den høyeste brusomsetningen noen gang i Norge, rapporterer direktør Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Publisert

Brussalget øker. (Illustrasjonsfoto: Drikkeglede.no)

I desember ble det satt rekord for en enkelt måned: I julemåneden drakk vi nesten 52 millioner liter brus, noe som tilsvarer nærmere 11 liter per nordmann på en måned.

Bryggeriforeningens årsstatistikk kommer like etter at InFact la fram tall som viser at Norge ligger på tredjeplass i verden når det gjelder brusdrikking, bare slått av USA og Irland.

Både med og uten sukker

- Økningen gjelder brus både med og uten sukker, men denne gang er det sukkerholdig brus som øker mest, med hele 9,5 prosent.

Samtidig fortsetter salget av flaskevann å stupe. Omsetningen gikk ned med 8,3 prosent i 2010 og bekrefter dermed en negativ trend som har vart i flere år.

- Brussalget viser at nordmenn har evne til å kose seg, og det er hyggelig. Samtidig er jeg bekymret over at vann og kunstig søtet brus mister andeler til sukkerholdig brus. Bransjen forsøker å stimulere til et sunt og balansert kosthold, og jeg skulle gjerne sett at flere valgte de sunneste produktene, sier Nome.

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS