MackmyraWhisky2

Vinmonopolet velger svensk whisky

Vinmonopolet har valgt å kjøpe inn det svenske destilleriet Mackmyras storselger og lansere den i 95 butikker over hele landet. Det har vært en økende interesse for whisky i Norge, og polet velger nå å kjøpe inn Mackmyra Den Första Utgåvan. Whiskyen lanseres over hele Norge i løpet av november i 95 av butikkene til Vinmonopolet.

Publisert

– Vi har vært på det norske markedet i noen år, men i ganske liten grad. Whiskyen vår har tidligere vært tilgjengelig via Vinmonopolets bestillingsutvalg og i et fåtall restauranter i Oslo. Derfor er det svært gledelig at Vinmonopolet nå velger å kjøpe inn Den Första Utgåvan og lanserer den i sine butikker over hele landet, sier Rikard Lundborg, markedssjef og grunnlegger av Mackmyra Svensk Whisky.

– Vi vet at det er stor interesse for Mackmyra i Norge, og håper vi kan tilby flere flasker via Vinmonopolets bestillingsutvalg i løpet av 2012. Til å begynne med vil det bli lansert fire flasker i Special-serien i Vinmonopolets vinkjellerbutikker i Oslo og Bergen, sier Marius Vestnes, CEO hos Cask Owners AS, som er Mackmyras norske importør.

Mackmyra Den Första Utgåvan ble lansert hos det svenske Systembolaget i 2008 og har siden 2010 vært Systembolagets mest solgte maltwhisky i super premium- og premium-segmentene. Whiskyen har dessuten fått stor oppmerksomhet i konkurranser utenfor Sverige, og har blant annet blitt belønnet med en gullmedalje i International Wine & Spririts Competition 2011 og tittelen "Best Rest of the World Single Malt Whisky" i World Whiskies Awards 2009.

Whiskyen har en fruktig duft med innslag av sitrus, pære, eple og honning. Smaken er fruktig og myk med sitrus, karamell og honning, hint av eik på slutten.

Powered by Labrador CMS