Masi Brolo Campofiorin (1)

Ypperlig vin fra Masi

Masi Brolo di Campofiorin er blant de aller beste Masi-vinene i det norske utvalget. Denne høsten er 2007-årgangen lansert i det norske markedet. Druene i denne vinen er fra vinmarker der Campofiorin-produksjonen i sin tid startet, og 1995 var den aller første årgangen.

Publisert

Masi Brolo di Campofiorin 2007.

Vinen er fremstilt etter den såkalte Double Fermentation-metoden, som er en videreutvikling av Ripasso-metoden, som Masi har registrert som sitt varemerke.

Først gjærer druene 25 dager med skallkontakt, og deretter ytterligere 15 dager på bunnfallet etter første gangs gjæring, tilsatt en andel delvis tørkede Corvina-druer.

Vinen har en rubinrød farge med aroma av kirsebær og vanilje. Den er rund og behagelig i munnen. Egner seg til pastaretter med kraftige sauser, grillet og stekt kjøtt og til vilretter.

Det er Solera/Stenberg & Blom som selger vinen i Norge.

Masi Brolo di Campofiorin

Land/distrikt: Italia/Veneto

Produsent:Masi (www.masi.it)

Druer: Corvina (80 %) og Rondinella (20 %)

Alkohol: 14 %.

Serveringstemperatur: 18 grader.

Pris: 175 kroner (Vinmonopolet)

"
Powered by Labrador CMS