Det ble bronse til både juniorlaget og seniorlaget (bildet) i VM for kokkelandslag i Luxembourg. (Foto Sebastian Ludvigsen Matbyrået Impuls)

Bronse til begge kokkelandslagene i VM

Både junior- og seniorlandslaget fikk bronse i VM for kokkelandslag (Culinary World Cup) i Luxembourg. Sverige vant seniorklassen, mens Østerrike var best blant juniorene.

Publisert
Begge de norske kokkelandslagene i Luxemborg. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)

Selv om begge de norske kokkelandslagene leverte på et veldig høyt nivå, og serverte til gull både i varmmat-delen og til kaldmat-buffeen, holdt det altså ikke til aller edleste valør.

Men sånn er reglene. Sverige (senior), Singapore (senior), Sveits (junior) og Østerrike (junior) har også levert svært gode prestasjoner i alle sine konkurranser, men endte med høyere poengsum enn de norske lagene.

Saken fortsetter under bildet

Kaldmatbuffeen til det norske kokkelandslaget. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)

Det var svært tett mellom alle disse lagene i begge konkurransene, men Norges håp om en en edlere medalje enn bronse var til stede da dommerne tidligere i uka uttalte at Norges kaldmatbord for senior: «This is the best table ever».

Svært gode prestasjoner til tross, begge lagene ble slått på målstreken, og fikk til slutt bronsemedaljer i VM for kokkelandslag 2018. Her fra medaljeseremonien for juniorer. Fra venstre manager Jørn Lie, Mai Sigrid Aagesen, Runa Kvendseth, Christer Honstad, Aron Espeland, Aleksander L  Vartdal og Eirik Tufte. (Foto: Espen Wasenius/NKL)

Stolt manager

– Jeg er utrolig stolt av de norske kokkelandslagene, bronse til begge lag, og vi greide målsettingen med pallplassering og gull i begge kategorier for begge lag, skriver manager for begge lag, Jørn Lie, på sin

Fra kaldmatbufeen til seniorlaget. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)
Eirik Tufte og Aron Espeland på det norske juniorkokkelandslaget. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)
Seniorlandslagets Håkon Solbakk fra Nord-Øst i Trondheim ble kåret til beste norske utøver i VM i Luxembourg av NKL. (Foto: Morten Holt)
Fra seniorlagets servering. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)

Slik kåres sammenlagtvinneren i VM for kokkelandslag

* Alle lagene starter med 100 poeng i hver konkurranse, og deretter trekker dommerne fra poeng dersom de har noe å trekke for.

* I hver konkurranse kan lagene oppnå gull, sølv eller bronse etter å ha oppfylt visse kriterier. Ender de på 70 –79,99 poeng får de bronse, 80 – 89,99 poeng gir sølv, og 90 – 99,99 poeng gir gull.

* Laget med høyest samlet poengsum vinner. Dersom et lag får et «svakt» gull og et «svakt» sølv, kan derfor et lag med to «sterke» sølv gå forbi og vinne konkurransen totalt.

 

Fra Norges servering. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)
Fra Norges servering. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)
Fra Norges servering i VM. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)
Fra seniorlagets kaldmatbuffet. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)
Fra seniorenes servering. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)
Fra seniorlagets servering. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)
Fra seniorlagets servering. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)
Powered by Labrador CMS