Polaris Roar Sandodden og Gunnhild Tolleshaug Årets øl 2015
Polaris Roar Sandodden og Gunnhild Tolleshaug Årets øl 2015

Årets øl 2015 - Ringnes Polaris Røykbokk

Årets øl 2015, Ringnes Polaris Røykbokk, har inspirasjon av 1000-årig tradisjon fra Stjørdalen. Kåringen av Årets Øl 2015 fant sted under Matstreif på Rådhusplassen i Oslo, og tradisjonsølet fra Stjørdal vant i konkurranse med 56 andre ølnyheter.

Publisert

Roar Sandodden og Gunhild T. Tolleshaug får prisen for Årets øl 2015.

Årets øl i Polaris-serien fra Ringnes er et samarbeidsbrygg mellom Roar Sandodden, Alstadberg Tradisjonsbryggeri og Ringnes’ bryggerimester Gunnhild K. Tolleshaug. De har brygget et bokkøl med innslag av Stjørdalsmalt, som Sandodden har maltet selv.

Tradisjoner som blir satt pris på

Roar Sandodden er for mange kjent som en dyktig hjemmebrygger. Han har to palleplasseringer i NM i hjemmebrygging med eget malt i oppskriftene. Andre kjenner ham fra maltingen i såinnhuset han har hjemme på eiendommen i Skatval, og ikke minst gjennom røykølet Alstadberger som han har brygget sammen med Jørn Anderssen på Klostergården på Tautra.

– Jeg er veldig glad for muligheten til å bidra til dette prosjektet og utrolig stolt over å se at våre malte- og bryggeritradisjoner i Stjørdal bli satt slik pris på, sier Sandodden.

Gunnhild K. Tolleshaug har vært med i utviklingen av Polaris-serien helt siden oppstarten i 2012.

Hun startet sin karriere som brygger hos Brewpub i København, før hun kom til Carlsberg og Ringnes, hun utga i sin tid også Politikens Ølguide sammen med Rolf Nielsen.

Gunhild K. Tolleshaug og Roar Sandodden i kornhaugen.

Matøl

Ringnes Polaris Røykbokk holder 7 % alk.vol. Det har en rik maltsødme med hint av røyk i ettersmaken.

Ølet er et egnet matøl, som passer godt til bl.a. kraftige/stekte/grillede kjøttretter, krydderpølser, smaksrike oster, over vaniljeis, men også som hyggedrikk på livets små og store ekspedisjoner. Server gjerne ølet temperert, heter det i en pressemelding.

Ringnes Polaris Røykbokk er det fjerde ølet i Polarisserien. Serien er en hyllest til grunnleggere av Ringnes og til Norges barske polfarere. Navnet er inspirert av Fritjof Nansens ferd over Polhavet med skuta Fram, hvor Ringnes Bokkøl var en del av provianten.

Ølet var tilgjengelig i Vinmonopolets tilleggsutvalg fra 4. september.

Kåringen av Årets Øl er et samarbeid mellom Apéritif, Ølakademiet, Norbrygg og Ølportalen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS