Havsnø havsalt fra Møre og Romsdal

Den første norske havsaltfabrikken på 150 år

Det eksklusive norske saltet Havsnø, som er laget av det rene sjøvannet fra Saltsteinsleia som kommer inn fra Hustadvika i Møre og Romsdal, er merket med Nyt Norge.I over 150 år har det ikke vært produsert havsalt i Norge til norske kjøkken. Nå har familien Øverland på den lille øya Gossen i Møre og Romsdal gjenopptatt den stolte norske havsalt tradisjonen.

Publisert

Sammen produserer de det eksklusive håndhøstede fingersaltet Havsnø, som utfordrer det mer kjente Maldon saltet som produseres øst for London.

Havsnø er laget av rent kaldt sjøvann fra Saltsteinsleia som renner inn fra det åpne norske havet rett forbi produksjonslokalet på Karlsholmen. Det rike mineralinnholdet i Norskehavet er med på å gi saltet en helt unik smak.

Sjøsaltflak av høyeste kvalitet

– Havsnø er krystallisert sjøvann som gir store, hvite, flate og litt sprøe saltflak som inneholder over 30 mineraler fra det rene sjøvannet. Det er rett og slett sjøsaltflak av høyeste kvalitet, sier Arve Peder Øverland i North Sea Salt Works.

Kombinasjonen av mineralene og måten saltet lages på er grunnen til at Havsnø skiller seg fra konkurrentene i både utseende og smak. Smaken gjenspeiler norsk natur og hav med en kraftig saltsmak og en sprø og fin konsistens uten bitterhet. Med den gode smaken, og både lekker og praktisk innpakning, er Havsnø Norges nye bordsalt.

Gir en smak av det norske hav

– Vi ønsker å synliggjøre norsk opprinnelse slik at forbrukerne kan være sikre på at Havsnø virkelig gir en smak av det norske hav. Nyt Norge-merket er en glimrende måte å synliggjøre dette på. Med ett øyekast kan forbrukerne nå være sikre på at Havsnø er et 100 % norsk produkt og ikke et importert produkt som er gitt en norsk innpakning, sier Øverland.

Støtter opp

– Å få norsk salt på norsk mat til norske forbrukere, er vi de fremste til å heie på, sier Nina Sundqvist administrerende direktør i Matmerk.

Det eksklusive saltet fås kjøpt over store deler av landet på Eurospar, ICA Gourmet, Ica Super, Lerøymat, Matkroken, Meny, Spar og Ultra. Du finner også fingersaltet i en rekke delikatesser og spesialbutikker rundt om i landet.

Les mer på Northseasaltworks.no

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS