Pål Tandberg Frantz Tandberg Taffel Aquavit 1

Relanserer 177 år gammel taffel akevitt

Det er omsider klart for relansering av Frantz Tandberg Taffel Aquavit. Den skulle egentlig lanseres i fjor høst, men av forskjellige årsaker ble det hele forsinket. Det er Frantz Tandbergs oldebarn, Pål Tandberg, som står bak relanseringen.

Publisert

Pål Tandberg, Frantz Tandbergs oldebarn, relanserer Frantz Tandberg Taffel Aquavit.

Den unike taffelakevitten er laget etter den originale oppskriften fra Tandbergs destillasjon i Drammen. Akevitten var i sin tid en av Norges mest solgte akevitter, og sto særlig sterkt i Oslo- og østlandsområdet. Frantz Tandberg Taffel Aquavit er å finne på Vinmonopolet fra 8. mai.

De 1000 første er nummererte.

En liten skvett gir 10 manns styrke og 12 manns vett

– De siste ti årene har det kommet veldig mange gode akevitter, men her har vi en akevitt som er basert på en 177 år gammel resept, og det er helt spesielt, sier Pål Tandberg, som hele tiden har vært genuint opptatt av å være mest mulig tro mot det originale produktet.

– Etiketten er lik, flaska er så lik originalen som mulig, og oppskriften er nøyaktig den samme. Dette er en akevitt som vil stå like godt i 2015 som den gjorde i 1838.

Akevitten skulle egentlig relanseres høsten 2014. Les hva vi skrev den gang.

Lagret på en litt spesiell måte

Frantz Tandberg Taffel Aquavit skiller seg ut på flere områder. Den både smaker og dufter annerledes.

– Dette er en taffelakevitt som er lagret på en litt spesiell måte, og den består av noen andre ingredienser enn det som er typisk for andre akevitter, forteller Pål Tandberg.

Startet i 1838

Familien Tandberg startet i 1838 sitt brenneri i Tandberg gården i Øvre Storgate 18 i Drammen. Senere, i 1853, ble virksomheten utvidet med destilleri. Frantz Tandberg overtok destillasjonsdriften etter sin far, Andreas Martinius Tandberg, i 1864. I dag er det Pål Tandberg som står bak virksomheten.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS