Jury NM i Røkt og Gravet Laks og ørret 2015
Jury NM i Røkt og Gravet Laks og ørret 2015

Vinnere NM i røkt og gravet laks og ørret 2015

Representanter fra Sotra Fiskeindustri, Isfjord Norway, MaxMat, Fiskeeksperten Reinhartsen, Brødr. Remø, Dolmøy Seafood, Mikals Laks, Espevær Røykeri og Bofisk bør være til stede på messen Aqua Nor i Trondheim når vinnerne i NM i røkt og gravet laks og ørret 2015 skal avsløres.

Publisert

Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) i samarbeid med Høgskolen i Sør-Trøndelag (HIST), avdeling for Matteknologi, gjennomførte nylig bedømmingen i NM i røkt og gravet laks og ørret 2015.

28 produsenter med i begynnelsen

En fagjury bestående av fem personer vurderte alle produktene og kom frem til fem finaleprodukter for hver klasse; kaldrøkt laks, kaldrøkt ørret, varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse.

Finaleproduktene ble i neste omgang bedømt av 24 dommere fra HIST, og de nevnte bedriftene står nå igjen.

Konkurransen i år samlet 28 produsenter fra hele landet, og til sammen ble hele 78 forskjellige produkter bedømt.

Deles ut på Aqua-Nor

– Premiene skal deles ut på messen Aqua Nor i Trondheim – torsdag 20. august. Uten å røpe nå hvilken premie de får, så kan vi fortelle at følgende bedrifter bør ta turen til Trondheim, sier fagsjef Kari Griegel i NSL:

Sotra Fiskeindustri
Isfjord Norway
MaxMat
Fiskeeksperten Reinhartsen
Brødr.Remø
Dolmøy Seafood
Mikals Laks
Espevær Røykeri
Bofisk

– Årets konkurranse har vært jevn, og dommerne var svært fornøyd med det høye kvalitetsnivået. Dette fører selvfølgelig til at det ikke er en selvfølge å bli en av premievinnerne, og at en premie derfor bør verdsettes høyt. Vi håper at alle vinnerne har mulighet til å komme til Trondheim i august, sier Griegel i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS