Michael Munk linie Award

Dansk vinner av Linie Award 2007

Michael Munk (27), som jobber i Tree-Top Restaurant i Munkebjerg i Danmark, imponerte fagjuryen og stakk av med seieren i årets Linie Award.  

Publisert

Han utkonkurrerte de andre finalistene med sin tolkning av rettene. Han serverte juryen blant annet lammefilet med dill og sesongens grønt, satt sammen med saus av bjørnebær og Linie skum.

- Nå har drømmen min gått i oppfyllelse. Med seier i Linie Award har jeg gode muligheter til å utvikle meg videre som kokk, sier Michael Munk.

I Oslo

Fem nordiske finalister konkurrerte onsdag kveld i tre hektiske timer på kjøkkenet til Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo. Foran 240 gjester kjempet de om juryens gunst. Oppgaven var å tilberede den beste nordiske fingermaten basert på svensk løyrom, finsk gjørs, danske fjordreker, islandsk røye og norsk kongekrabbe, samt å lage den beste varme hovedretten av islandsk lam.

Linie Award 2007 er arrangert av Arcus AS i samarbeid med Gastronomisk Institutt og Tellusworks. Vertskap for kvelden var Arne Hjeltnes.

Teknikk og kreativitet

- Michael utførte oppgaven på den beste måten. Han har gode ferdigheter, også i originalitet. Rettene hans matchet optimalt med Linie Aquavit, både som drikke til, og som en integrert komponent i maten. I tillegg til å utvise god teknikk og kreativitet, klarte han å få frem særegenheten som ligger i lammet fra Island og de nordiske råvarene i fingermaten, sier juryformann og mesterkokk Eyvind Hellstrøm.

Hos fransk stjernekokk

Vinneren får et to ukers arbeidsdopphold hos den krevende franske stjernekokken Regis Marcon i Syd-Frankrike, et utviklingsstipend på 30 000 kroner, samt jurydeltakelse på neste års Linie Award.

Powered by Labrador CMS