Svein Jæger Hansen.
Svein Jæger Hansen.

Polarsirkelmat mellom permene

Den aktive kokken Svein Jæger Hansen (35) presenterer i løpet av kort tid boka Polarsirkelmat, som tar for seg arktisk mat i alle fasonger.  

Publisert

Svein Jæger Hansen arbeider til daglig som kjøkkensjef på Meyergården Hotell i Mo i Rana, der han også gikk læretiden og senere var soussjef.

De siste sju årene har han ledet kjøkkenet på hotellet.

Lokal mat

- Vi er veldig fornøyd så langt. Jeg har prøvd å formidle min "kjærlighet" til lokalproduserte råvarer i Polarsirkellandet, og forsøker å presentere dem på en delikat og fin måte. Totalt er det om lag 60 oppskrifter i boka, sier Svein Jæger Hansen til Horeca.

- Rolf-Ørjan Høgset har tatt bildene, slik at det blir satt ordentlig søkelys på de mange gode råvarene vi har her. I tillegg har Sjursen Design har laget et meget bra design, sier han.

Boka er på 132 sider, er i format 25 ganger 28 centimeter. Tofoto i Harstad har trykket boka.

Prisen i butikk er 298 kroner, men bestiller du via nettet er prisen 280 kroner. Polarsirkelmat er i salg fra midten av november, men kan allerede nå bestilles via nettstedet til Polarsirkelmat.

Arktisk meny

Mesterkokken i løpet av årene rukket å markere seg på flere arenaer, og vært spesielt aktiv for Arktisk Meny:

Han har representert Arktisk Meny med deltakelse i Grüne Woche i Tyskland med Charles Tjessem og Gastronomisk Institutt, vært i Brest i Frankrike under Båtfestivalen med 2000 middager per dag, deltatt aktivt under NHO middagen i Oslo, vært på oppdrag i Italia i mars 2006 med Arktisk Meny for å fremme lokalprodusert mat og sist, og under VM på Ski i Sapporo i Japan sist vinter var også Jæger Hansen på plass for å profilere Arktisk Meny og Polarsirkelmat for sportsfolk fra hele verden.

Markert seg

Han deltok også under middagsserveringen under bryllupet til prinsesse Martha Louise i Trondheim sammen med kjøkkensjef Atle Bjøringsøy, har laget arktisk småskalatapas for Lars Sponheim, og vært hoveddommer sammen med Arne Hjeltnes under Verdiskapningsprisen i Bodø.

Lokalt arrangerer han med jevne mellomrom lokalmatkurs for kokker på Helgeland for å vekke interessen for lokalmat, presentasjon, smak og historiefortellinger. I 2005 vant han også en produktutviklingspris i Innovasjon Norge for bruk av reinsdyr. Det er altså en erfaren nordnorsk kokk som nå debuterer som forfatter.

Også nettsted

Nevnte Høgset, som er fotograf og kommunikasjonsrådgiver, samarbeider også med Jæger Hansen om nettstedet Polarsirkelmat (www.polarsirkelmat.com), men alle aktører innen mat er invitert til å delta, både råvareprodusenter, foredlingsbedrifter og spisesteder, forklarer Jæger Hansen.

Nettstedet har som mål å fremheve det fantastiske mangfoldet og den gode kvaliteten i matkulturen i polarsirkellandet.

Powered by Labrador CMS