Sushi

Rett sushi med RFID

Tallerkener med ulike sushiretter går på et rullebånd gjennom restauranten. Det gjestene skal betale, beregnes automatisk av systemet.

Publisert

- RFID (Radio Frequency Identificationer) hjelper oss til å forstå hva gjestene våre vil ha og hvilke typer sushi som er populære til ulike tider i uken, sier James Allard, grunnlegger av Blue C Sushi.

Dette vil forbedre vår innkjøpsplanlegging og redusere avfallsmengden. Vi vil også kunne finne nye kunder og utvide virksomheten.

Rullebånd

Synet av et rullebånd med sushitallerkener som slynger seg gjennom restauranten er annerledes og spennende. Gjestene velger hvilke tallerkener de vil ha, og får informasjon om hva de skal betale. Tallerkenene har forskjellige farger.

Fargen refererer seg til prisen på den aktuelle sushiretten gjesten har valgt. RFID-systemet gir nøyaktig og hurtig informasjon om regningen til gjestene.

RFID-lesere

Systemet bygger på Intermecs faste RFID-lesere, IF5, og tilpassede RFID-antenner, som sitter på skjærefjelene til kokkene. På rullebåndet gis informasjon om hvilken type sushi som ligger på tallerkenen, hvor lenge den har vært på rullebåndet, hvilken kokk som har tilberedt den og hvilke retter på menyen som er i ferd med å ta slutt.

Sammen med 3M har Intermec utviklet RFID-tagger som sitter fast under tallerkenene og som tåler slitasjen fra oppvaskmaskiner og tøffe rengjøringsmidler.

Strekkoder tidligere

Restauranten har benyttet strekkoder under tallerkenene tidligere. Da ble det kun gitt informasjon om når tallerkenen ble satt på rullebåndet og når den ble fjernet av en kunde.

Den nye løsningen gir også informasjon til kokkene om hva som står på rullebåndet, hva som må kompletteres og hvor stort forrådene av råvarer er. Microsofts BizTalk RFID og styreprogramvaren Kikata Ebius Live Inventory hjelper til med å spore maten mens den beveger seg fra kjøkkenet og ut til kundene.

- Blue C Sushi viser at til og med en liten virksomhet kan oppnå store fordeler med RFID, sier Anush Kumar, sjef for BizTalk RFID hos Microsoft i USA. Ved å kombinere Intermecs RFID-teknologi med Microsoft BizTalk RFID, kan restaurantens rutiner forenkles og de får verdifull informasjon som strømlinjeformer virksomheten.

Powered by Labrador CMS