Geir Skeie - garasje kamskjell nett
Geir Skeie - garasje kamskjell nett

Geir Skeie med kokebok

Norges Bocuse d`Or-vinner Geir Skeie er i gang med sin første kokebok, som skal være klar for utgivelse til høsten. Arbeidstittelen på boka er Verdensmester i kokkekunst, en smaksreise fra barndom til Bocuse d`Or.

Publisert

Geir Skeie i restauranten Solvolds i Sandefjord. Nå skal han gi ut kokebok.(Foto: Morten Holt)

- Vi er i full gang med boka, og planen er at den skal utgis en gang utpå høsten, opplyser Skeie til horecanytt.no

28-åringen tar i boka leserne med på en smaksreise fra barndommen sin på Fitjar på Stord og helt frem til seieren i Bocuse d`Or i Lyon i slutten av januar i år.

Bok for alle

Kokeboka er beregnet for alle.

Geir Skeie i den store festsalen på Midtåsen i Sandefjord. (Foto: Morten Holt)

- Den passer for alle som vil lære å lage bedre mat. Den er nemlig bygd opp på en måte som gjør at oppskriftene er tilpasset både barn og mer ambisiøse hobbykokker, avhengig av hvilken del av boka som brukes, opplyser Skeie.

I boka finner vi bilder av Geir Skeies karriere som kokk, helt fra den spede starten 6-7-åring. Allerede da var han nemlig i sving på kjøkkenet

Bestemors oppskrifter revitaliseres

Videre følges Skeie helt frem til de to store Bocuse d`Or-triumfene, men det er også en hyllest til gamle norske mattradisjoner.

I boka følges Geir Skeie helt fra han laget mat som liten gutt til han vant Bocuse d`Or i januar 2009. (Foto: Morten Holt)

Han revitaliserer sin egen bestemors gamle oppskrifter. Mattradisjonene fra hans eget hjemfylke og hjemsted får selvfølgelig stor plass i boka.

Teamet rundt boka

Foruten hovedpersonen selv, er Trude Nergaard (ansvarlig for tekstene), Paal-André Schwital (ansvarlig for bildene) og Runa Fridén (ansvarlig for design) med i teamet som nå arbeider med bokprosjektet.

Foruten en norskspråklig versjon skal Skeies kokebok også utgis på engelsk.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS