Julemat illustrasjon
Julemat illustrasjon

Kårer Årets julemat 2009

Mens julematen er på vei inn i butikkene, sitter dommere med til sammen over 300 års erfaring og smaker seg gjennom julematen. De skal bestemme hva som er årets beste julemat. Nærmere 170 kjøttprodukter er påmeldt til den prestisjefylte konkurransen Årets julemat 2009.

Publisert

Nå skal årets beste julemat kåres. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Produktene strømmer nå inn til konkurransen og aldri har så mange produkter deltatt. Og bedriftene som deltar er fra Lillesand i sør til Tromsø i nord. Bedømmingen skjer onsdag 4. og torsdag 5. november.

De endelige resultatene kommer 19. november.

Bred deltakelse

– Norske forbrukere som skal kjøpe ekstra god julemat, bør følge med på konkurransen Årets julemat. Årets julemat er en pris det ligger prestisje å vinne for de norske kjøttbedriftene. Kåring er ikke en tilfeldig kåring av kjendiser og synsere, men en seriøs vurdering fra bransjens fagfolk, sier kommunikasjons- og organisasjonssjef i KLF, Hulda Tronstad Nydal.

Hun viser til at hele bredden av norske kjøttbedrifter deltar i konkurransen, fra store industrikonsern til små slakterbutikker.

Julepølse, pinnekjøtt og julepålegg

De største klassene i år er julepølse, pinnekjøtt og julepålegg. De øvrige klassene er sylte, ferdig stekt/kokt julemat, ferdigjulemat (helt måltid), medisterkaker og tradisjonsprodukter.

Under konkurransen vil tre ulike dommerpanel være i sving for å uttale seg om smak, konsistens, krydring, røking, utseende, osv.

Julepølse, pinnekjøtt og julepålegg har flest påmeldte. (Illustrasjonsfoto: Opplysningskontoret for kjøtt)

Vi merker at bedriftene ønsker denne vurderingen av produktene sine. Både fordi vi gir en tilbakemelding på kvaliteten og forbedringspotensial, og fordi at deltakelse gir en god plattform for markedsføring, sier, Hulda Tronstad Nydal.

Påmeldte i årets konkurranse

Årets julemat 2009 er et arrangement som gjennomfører bedømming og smakstesting av juleprodukter som er i handelen, i regi av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) og med Opplysningskontoret for kjøtt (OFK) som medarrangør.

Følgende bedrifter er påmeldt til Årets julemat 2009:

A. Strøm-Larsen AS

Arne Børresen AS

Aurskog Kjøtt

Bjorli Fjellmat AS

Eide Handel as

Ekås AS

Fatland Sandefjord AS

Finsbråten AS

H. Mydland AS

Ingebrigtsen Kjøtt AS

Jens Eide AS

Johs. Jacobsen Kjøtt

Johs. Lundal & Sønner AS

Kuraas as

Leiv Vidar AS

Leiv Vidar Slakterforretning

Maxi Catering

Moahaugen gard

Nortura

Ole Ringdal AS

Pers Kjøkken AS

Roar Stang Kjøtt

Romedal Catering AS

Rondane Gardsmat

Skjåkmat v/Skjåk Turistheim – Skeid Kro AS

Slakter Frivold AS

Smedstuen Gård AS

SPIS Storkjøkken

Tind Spekevarer AS

Tistedal Delikatesse

Unil – Jacobs Utvalgte

Voss Kjøttindustri AS

Vågen Gård

Powered by Labrador CMS