Faar-i-kaal Tom¨-Victor Gausdal
Faar-i-kaal Tom¨-Victor Gausdal

Norge skal smake friskt og rent

Norge skal smake friskt, rent, mangfoldig og godt. Det mente panelet i diskusjonen om hva Norge skal smake i fremtiden under Matkulturdagen i Oslo i november.

Publisert

Fårikål på en annerledes måte. Tom-Victor Gausdal ga fårikål en ny mening på Matkulturdagen. Han serverte dampet lammebryst innpakket i smaksrik kål som en kake (Foto: Stiftelsen Matkultur).

Matkulturdagen, som ble arrangert av Stiftelsen Norsk Matkultur, samlet hele 160 deltakere fra forvaltning, bedrifter og organisasjoner i Mat-Norge.

Med smaken av Norge som fellesnevner presenterte foreleserne synspunkter på norsk matkultur og hvordan vi kan markedsføre norsk mat.

Satse på norsk

– Problemet i Norge er at god og dårlig mat koster det samme, mente

Kari Innerå. (Foto: Morten Holt)

Arne Hjeltnes, som foreskrev mer penger, langsiktig og tydelig satsing på det som er særskilt for norsk mat, som opprinnelse og renhet, både utenlands og innenlands.

To av landets ledende kokker, Kari Innerå og Tom-Victor Gausdal, presenterte retter av tradisjonelle norske råvarer for en nær fremtid.

Tradisjonsmat på nye måter

I 2020 vil vi fortsatt spise klippfisk med gode poteter, gulrøtter, sprøtt bacon og hvit saus, mente Kari, mens Tom-Victor ga fårikål en ny mening. Han serverte dampet lammebryst innpakket i smaksrik kål som en kake. (se bildet).

Klippfisk - på Kari Innerås vis. (Foto: Stiftelsen Matkultur)

Fornyelse kan skje ved å bruke nye teknikker på kjente råvarer, men det vil også være rom for tradisjonsrettene om ti og tjue år.

Gode råvarer frem

Å få de gode råvarene fram til markedet, sørge for at den kortreise maten skaper gode opplevelser og vise de reisende vei til de gode og unike matopplevelsene, var resepten fra paneldeltakerne.

Randi Kvissel Haugen så for seg at Mathallen i Oslo blir en realitet og

Tom-Victor Gausdal. (Foto: Morten Holt)

tenkte seg reisemålet Norge i 2020 som en kulinarisk oppdagelsesferd.

Panelet besto av Bent Stiansen, Statholdergaarden, Nils Henrik Geitle fra De Historiske Hotell og Spisesteder, Randi Kvissel Haugen fra Aspelin Ramm og Inge Johnsen, Bondelagskokk og driver av Lian restaurant i Trondheim.

Les mer på www.norskmatkultur.no

Les om Matkulturdagen i Horeca nummer 8 2009

Bli abonnent på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS