Tonje Hogsnes NM kjøttfag lærlinger nett

Tonje Hogsnes vant kjøttfag-NM for lærlinger

Etter en hard og blodig kamp stakk Tonje Hogsnes fra Stokke av med seieren i årets NM i kjøttfag for lærlinger. To Oslo-lærlinger, Jennie Bäck fra Jacobs på Holtet og Manuel Mendez fra Meny Oslo City delte sølvplassen. Ingvild Solsvik fra Nøtterøy endte på bronseplass.

Publisert

Tonje Hogsnes fra Stokke stakk av med førsteplassen i NM i kjøttfag for lærlinger 2010. (Foto: Henrik Arneberg/Pressenytt)

Kreativitet og beinhardt konkurranseinstinkt preget konkurransen blant årets lærlinger. De åtte deltakerne kuttet, skar og fileterte seg gjennom kilovis med svin og storfe.

Jannie Bäck (bildet) fra Jacob’s på Holtet i Oslo og Manuel Mendez fra Meny Oslo City fikk lik poengsum og delte dermed andreplassen i årets kjøtt-NM. (Foto: Henrik Arneberg/Pressenytt)

Den nybakte norgesmesteren er svært fornøyd med egen innsats.

– Dette er fantastisk moro. Jeg deltok i fjor og fikk sølvmedalje, derfor har målet i år selvfølgelig hele tiden vært gull, sier hun.

Krevende konkurranse

Gullvinneren forteller at hun har øvd i 2-3 ganger i uken de siste månedene.

– I tillegg har en del søndager gått med til skjæring og forberedelser. Likevel er det alltid like spesielt når konkurransen er i gang. Man glemmer alle rundt seg og jobber intenst fra start til slutt. Dette er gjør at man blir sliten både psykisk og fysisk, forteller Hogsnes.

Fornøyde med sølv

Oslos representanter stakk i år av med en dobbel sølvplass. Begge medaljevinnerne er godt fornøyde med egen innsats.

– Nivået er ekstremt høyt, og jeg visste at det ville være mange dyktige konkurrenter her i dag. Derfor synes jeg sølvmedaljen er en stor bragd, sier Jennie Bäck, som til daglig arbeider i ferskvaredisken hos Jacob’s på Holtet i Oslo.

Pallen i NM i kjøttfag for lærlinger 2010. Fra venstre Manuel Mendez og Jannie Bäck, som delte sølvplassen, videre vinner Tonje Hogsnes og bronsevinner Ingvild Solsvik. (Foto: Henrik Arneberg, Pressenytt)

Kollega og konkurrent Manuel Mendez, som til daglig arbeider på Meny Oslo City, er også fornøyd med sølvplassen i mesterskapet.

– Jeg skulle egentlig være med i fjor, men måtte trekke meg på grunn av senebetennelse i begge armene. Derfor var det ekstra deilig å havne på pallen i dag, sier han.

Sagskadet bronsevinner

Det var i lang tid usikkert om årets bronsevinner Ingvild Solsvik fra Nøtterøy i det hele tatt kom til å stille i NM.

Ingvild Solsvik fra Nøtterøy kapret i år bronseplass i årets NM i kjøttfag. (Foto: Henrik Arneberg/Pressenytt)

– Jeg klarte å sage meg helt inn til beinet i den ene fingeren på jobben for noen uker siden. Derfor har jeg ikke kunnet øve de siste ukene. Det var i lang tid usikkert om jeg i det hele tatt fikk delta, og i dag morges spiste jeg smertestillende før vi begynte. Derfor er jeg ekstra glad for pallplass i dag, stråler lærlingen.

Høyt nivå

Hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt var mektig imponert over bordene deltagerne leverte.

– Nivået på denne konkurransen har aldri vært høyere. Det er samtlige av årets bord et bevis på. Kun åtte poeng skilte første- og andreplassen, det sier mye om hvor hard og jevn konkurransen er blitt, sier han.

Teigen forteller at årets gullmedaljør vant på grunn av god muntlig presentasjon av kjøttproduktene.

– Men alle var særdeles dyktige. Det var tydelig at samtlige av deltakerne hadde forberedt seg godt, sier han.

Viktig rekrutteringsarena

Norgesmesterskapet i kjøttfag ble arrangert for 15. året på rad. Arrangør Espen Lynghaug er stolt av prestasjonene til årets lærlinger. Han mener konkurransen er en viktig rekrutteringsarena for bransjen.

– Denne konkurransen fungerer som et utstillingsvindu for kjøttfag, der vi får vist fram mulighetene man har innenfor dette yrket. I dag er det dagligvarehandelens ferskvaredisker som er de fremste eksponentene for både kjøtt- og kokkefag, derfor er det viktig å vise hva en butikkslakter driver med, sier han.

NM i kjøttfag

* Ble første gang arrangert i 1995, og arrangeres hvert år. Arrangør er NHO Mat og Bio i samarbeid med Kjøttbransjens Elitelag, Animalia, OEK, MENY Ultra og ICA.

* Det arrangeres uttakskonkurranser og finaler for både lærlinger og svenner.

* Formålet med NM i kjøttfag er å bidra til utvikling av dyktige fagarbeidere med fokus på kvalitet, og bidra til rekrutteringen i kjøttfagene.

Pressenytt

"
Powered by Labrador CMS