Horeca omslag 02-10
Horeca omslag 02-10

Årets andre utgave av Horeca på vei

Årets andre utgave av Horeca er nå på vei til abonnentene. Hovedtemaet i denne utgaven er hotellsikkerhet. Vi har også besøkt messen Madrid Fusión og sett nærmere på forpleiningen på Luftkrigsskolen i Trondheim. Dessuten har Rica Nidelven nok en gang blitt kåret til landets beste frokosthotell. TV2-kokk Wenche Andersen er vårt portrett i nummer 2.

Publisert

Horeca forside på nummer 2 2010. På bildet Ole Morten Hansen på Luftkrigsskolen i Trondheim. (Foto: Odd H. Vanebo/layout: Tove Sissel Larsgård)

De siste årene har flere hoteller vært utsatt for ran. Antall hotelltyverier og ran i bransjen har økt de siste årene. Vi har sett nærmere på hvordan du kan forebygge. NHO Reiseliv gir 12 råd om kortsiktige tiltak som kan øke sikkerheten.

Les disse og en rekke andre artikler om hotellsikkerhet i Horeca nummer 2 2010.

Bli abonnent på Horeca nå

Frokost

"

Bjarte Gjerde leder Rica Nidelven, som nok en gang ble kåret til Norges beste frokosthotell. (Foto: Morten Holt)

Frokost er et stadig tilbakevendende tema i Horeca. Frokosten er uten tvil hotellenes viktigste måltid.

De aller fleste hotellgjester får med seg dette måltidet før de farter videre. Derfor er det særdeles viktig å legge litt ekstra i frokosten.

Det har Rica Nidelven gjort til gagns. For femte året på rad vant Trondheim-hotellet med Bjarte Gjerde i spissen kåringen Twinings Best Breakfast.

Les om da Rica Nidelven vant kåringen

Typebedrift

På andreplass i frokostkåringen kom Rica Ishavshotel i Tromsø, etter å ha tatt steget fra tredjeplassen året før. Men i tillegg til god frokost byr også Troms-hotellet på svært så gode økonomiske resultater – akkurat som det Rica Nidelven gjør (var typebedrift i nummer 8 2008).

Rica Ishavshotel er vår typebedrift i Horeca nummer 2 2010.

Madrid Fusión

"

Fra Madrid Fusion. (Foto: Morten Holt)

Madrid Fusión er en av de mest populære mat- og drikkemessene i Spania.

Vi har besøkt messen, der El Bulli-sjef Ferran Adriá annonserte at restauranten i Barcelona, som er kåret til verdens beste de siste årene, skal ta en pause i 2012 og 2013.

Vi har bred dekning fra messen, og El Bullis pause og om spansk vin fra blant annet Aragón-regionen i Spania.

Portrettet

Wenche Andersen. (Foto: Morten Holt)

Ingrid Espelid Hovig var vårt portrett i Horecas første utgave i år. Der ga hun mange rosende ord om TV2-kokk Wenche Andersen, som Ingrid synes gjør en fenomenal jobb.

Vi tok opp tråden, og har denne gangen intervjuet alltid like engasjerende Andersen, som snart har ledet Wenches Kjøkken på God Morgen Norge 3000 ganger!

Les portrettet i Horeca nummer 2 2010

Bli abonnent på Horeca her

Trapper opp forpleiningen

Luftkrigsskolen trapper opp forpleiningen, som går for å være et av Trondheims og Luftkrigsskolens beste spisesteder. Rekrutteringen av kadetter til Luftkrigsskolen i Trondheim har normalt ligget stabilt på rundt 25 nye i året, men er nå økende. Etter nedbyggingen av Forsvaret, er man kommet i underskudd på personell, og nå nærmer vi oss 50 nye i året.

– Gledelig og bra for oss. Vi har messekapasitet for inntil 250, sier kjøkkensjef Ole Morten Hansen (40) i Horeca nummer 2.

Nisjehoteller

"

Hard Days Night Hotel i Liverpool. (Foto: Morten Holt)

Nisjehoteller blir en trend i årene som kommer. Vi ser konturene her til lands. I utlandet er det allerede mange hoteller i denne formen, deriblant Hard Days Night Hotel i Liverpool.

Som navnet sier, er The Beatles tema for det aller meste rundt hotellets drift. Vi har besøkt det luksuriøse hotellet midt i Liverpool sentrum.

Av andre større artikler nevner vi nytt fagskoletilbud i restaurantfaget i Vestfold, Quality Ulstein Hotel, Myhregaarden Apartments, hotellkjeden Stabbursnatt i Rollag, næringsmiddeldagene i Ålesund, og reportasje fra ”kokebok-VM” i Paris.

Faste spalter

Som vanlig er det masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Selskapsnytt, Produkter, Bransjekalender og messenytt og Verden Rundt.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her.

"
Powered by Labrador CMS