RasmusHundvebakkeSalmachef

15-åring i finalen i Salma Chef på Gladmat

De fire finalistene i Salma Chef kommer fra Førde, Orkanger, Oslo og Langhus. Juryen har hatt en tøff jobb med å velge blant de over 100 innsendte bidragene, men det var til slutt 15-årige Rasmus Hundvebakke, Ingunn Rekstad (37), Bjørn Bye (40) og Jan Ivar Nykvist (30) som ble valgt ut til finalen.

Publisert

15-årige Rasmus Hundvebakke fra Førde er en av fire finalister i Salma Chef denne uka.

Landets to mest profilerte matpersonligheter, Ingrid Espelid Hovig og Eyvind Hellstrøm leder an i dommerpanelet til finalen i matkonkurransen Salma Chef under Gladmat i Stavanger klokka 14.00 torsdag 21. juli.

Målet for deltakerne er å lage den beste retten med Salma-laks.

Vinneren til Lyon

De fire finalistene kommer til Nordens største matfestival, Gladmat i Stavanger. Der konkurrerer de om å vinne en reise for to til Europas mathovedstad Lyon. Oppskriftene kommer i oppskriftsheftet fra Salma til høsten.

Juryen har hatt en vanskelig oppgave med velge ut de fire finalistene. Juryen består i tillegg til Ingrid Espelid Hovig og Eyvind Hellstrøm av toppkokken Ørjan Johannessen fra Austevoll, som er Norges kandidat til Bocuse d’Or og Salma-sjef Trym Eidem Gundersen.

De skal smake seg frem til landets beste Salmarett.

– Vi gleder oss til Gladmat i Stavanger, da samles hele mat-Norge der. Vi skal markere Salma og matglede i skjønn forening, sier Eidem Gundersen.

Ingunn Rekstad.

Dette er finalistene

Rasmus Hundvebakke (15)

fra Førde med oppskriften Grillrøkt SALMA, glasert med persille og sennepssaus.Servert med fennikelpuré.

Rasmus’ matinteresse begynte da han var fem år. Han håper å begynne på restaurant- og matfag på videregående skole til høsten. Hundvebakke er inspirert av Jamie Oliver og han ønsker å skrive en egen kokebok en gang. Absolutt et lovende kokkeemne!

Ingunn Rekstad (37)

fra Orkanger med retten Salmabåt på et stille grønt hav.

Rekstad jobber hun med arrangementer i sitt eget firma Moment Events. Ingunn nyter god mat, gode opplevelser og det gode liv. Hun skriver matbloggen www.minmiddag.no

"

Bjørn Bye.

Bjørn Bye (40)

fra Oslo med retten The Peacemaker. Bjørn er industridesigner fra Kunst- og Håndverksskolen i Oslo.

Han jobber også som tekstforfatter i sitt eget byrå ByBye Design. Som student jobbet Bye deltid som servitør og lærte mye av kokkene. Bjørns motto: Hvis man først skal lage noe å spise, kan man like gjerne lage noe som er godt.

Jan Ivar Nykvist.

Jan Ivar Nykvist (30)

fra Langhus med oppskriften Lettrøkt Salma servert med jordskokksuppe, vaniljesyltet eple og fritert hvitløk.

Nykvist er utdannet kokk, og elsker norsk og nordisk mat. Retten han skal lage i konkurransen beskriver han som enkle, rene og gode smaker med et snev av luksus som folk kan kjenne seg igjen i. Han jobber for Gourmetkokkene.no.

Les mer på Gladmat.no

Vil du ha Horecanytts nyhetsbrev - gratis?

Klikk her

"
Powered by Labrador CMS