BølgenogMoiBriskeby

Restaurantanmeldere uønsket på topprestauranter

11 norske topprestauranter vil ikke ha besøk av VGs restaurantanmeldere Erik Fosnes Hansen (45) og André Blomberg-Nygård (36), verken privat eller profesjonelt. Spisestedene, der vi finner anerkjente restauranter som Bagatelle, Grefsenkollen og Ylajali, mener de to restaurantanmelderne skjeller ut ansatte, bruker stoppeklokke på kelnerne, er faglig slurvete og uoppdragne, skriver Dagens Næringsliv.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Heidi Fjelland

11 av Norges mest kjente spisesteder nekter å slippe inn VGs restaurantanmeldere, skriver Dagens Næringsliv.

Forfatteren Fosnes Hansen er mest kjent for romanen «Salme ved reisens slutt». Han er også kjent for radiodebatten mot en Frp-politiker, der han begynte å kaste sammenbrettete papirkuler på sin motpart.

Blomberg-Nygård er kokk. Han har også drevet herregård i Sverige sammen med sin kone.

Vil skåne andre i bransjen

Spisestedene sier de går ut med kritikken for å skåne andre i bransjen. De understreker at de representerer restauranter som har fått både god og dårlig anmeldelse, samt restauranter som ennå ikke er anmeldt.

"

VGs restaurantanmeldere Andre Blomberg Nygård (bildet) og Erik Fosnes Hansen får kritikk. (Arkivfoto: Morten Holt)

Det uttales at Fosnes Hansen og Blomberg-Nygård har en negativ holdning, dårlig oppførsel, og de skaper dårlig stemning for andre gjester. Vi er positive til at VG har anmeldere som skriver under eget navn. Problemet er at de har satt feil folk til jobben. Disse gjestene er ikke velkomne hverken privat eller i regi av VG, skriver DN.no.

Avviser kritikken

Daglig leder Robert Lie, som er daglig leder på Grefsenkollen, forteller til Dagens Næringsliv at Fosnes Hansen skjelte ut restaurantsjefen foran de andre gjestene fordi anmelderen måtte vente 18 minutter på maten.

Lie uttaler videre at dette skaper en meget ubehagelig situasjon, både for de ansatte og andre gjester som er til stede i restauranten.

Erik Fosnes Hansen avviser at han oppfører seg dårlig på restaurantene.

- De kan ikke utelukke anmeldere fra Norges største avis fordi kokkene ikke er fornøyd med terningkastet, sier Fosnes Hansen til DN.

Les hele saken på DN.no

"
Powered by Labrador CMS