Djurs Sommerland.
Djurs Sommerland.

Djurs Sommerland på Jylland imponerer

Sommerland og tivoli er sterke attraksjoner i det danske opplevelsesproduktet. Her er Danmark gode. Jylland har både Fårup Sommerland og Djurs Sommerland.

Bjørn B Jacobsen vurderer sommeren

Hvilken turistsommer står besøksindustrien foran her hjemme? Hva med nordmenns populære ferieland Sverige og Danmark? Hvordan vil økede levekostnader her hjemme, samt svak norsk krone, påvirke ferievalg og prioriteringer?

Horecanytt.no ser nærmere på situasjonen for besøksindustrien, og har bedt én av Norges mest erfarne reiselivsstrateger, og tidligere journalist Bjørn B Jacobsen (68) om et knippe situasjonsrapporter før sommeren.

Vi besøkte Djurs, Nordens største sommerland, grunnlagt i 1981, i Nimtofte på Djursland, 42 km fra Århus. Djurs Sommerland er Århusregionens best besøkte attraksjon.

Djurs er et populært sommerland som øker jevnt og trutt. I 2008 hadde parken 528 000 besøkende.

 I fjor ble det ny rekord atter en gang, med 878 000 besøkende. Norge er viktigste utenlandsmarked, så det blir interessant å høre når ferietiden er over, hvordan Norge-trafikken ble denne sommeren.

Les også: Norske Helene Hallre styrer fra Århus

Investert nesten en milliard

Djurs utmerker seg virkelig som et delikat, rent, grønt, romslig og innbydende sommerland, med store grønne parkområder på et areal tilsvarende 70 fotballbaner. Det er investert 960 millioner norske kroner i nye attraksjoner og forbedringer i parken siden 2008. Sterke driftsresultater gjør dette mulig.

En avstemning der 65 591 stemmer ble avgitt i fjor, kåret Djurs Sommerland til «Årets forlystelsespark i Danmark» for fjerde året på rad. Dette i tillegg en rekke andre utmerkelser de senere år.

Djurs er oppdelt i 10 ulike temaland: Wild Asia, Piratland, Bondegårdsland, Mexicoland, Vikingeland, Westerneland, Vannland, Afrikaland og Sommerland. Et Dinosaurland til 240 millioner NOK er årets nyhet.

Les også: Oslo, en av Europas heteste destinasjoner

Sympatisk park

Administrerende direktør Henrik B Nielsen, som også eier det store Djurs Sommerland sammen med sin bror Michael, håper besøkene fra Norge og Sverige blir bra også denne sommeren.
Administrerende direktør Henrik B Nielsen, som også eier det store Djurs Sommerland sammen med sin bror Michael, håper besøkene fra Norge og Sverige blir bra også denne sommeren.

Vi var i parken i fire timers tid første uka av juni, og selv utenfor ferietida var det fulle hus i den populære parken. Mange hadde med egne nistekurver, med store og små familiesammenkomster i de luftige parkarealene.

Et sympatisk trekk, at du kan tilbringe en hel dag i en park som dette, med egen mat og drikke.

Les også: Metallica, Springsteen, Coldplay og nordmenn - de store rockestjernene i sommer-Göteborg

Håper på nordmenn

Administrerende direktør Henrik B Nielsen i Djurs Sommerland sammen med artikkelforfatter Bjørn B Jacobsen

Besøket av norske og svenske gjester er litt under normalt nivå akkurat nå, sier administrerende direktør Henrik B Nielsen, som eier parken sammen med broder Michael. 

Han håper besøkene fra nabolandene likevel kommer tett opp mot tidligere års besøksnivå.

Det daglige besøksvolumet ligger på nivå 5 til 10 000 gjester. Den store parkeringsplassen har en kapasitet på 5000 biler og 75 busser.

Les også: Sommerbyen Tønsberg

Rimeligere enn Tusenfryd

Djurs Sommerland er kåret til Danmarks beste flere år på rad, og ligger ikke langt fra Århus på Jylland.
Djurs Sommerland er kåret til Danmarks beste flere år på rad, og ligger ikke langt fra Århus på Jylland.

Inngangsprisen er 335 danske kroner (536 norske kroner, juli 2023) per person 3-64 år. Er du eldre betaler du 295 danske kroner (472 norske kroner).

Prisen inkluderer absolutt alle attraksjoner i parken, og det er ikke få. Tusenfryd koster til sammenligning 559 norske kroner, der inngangsbilletten ikke inkluderer alle attraksjoner.

Djurs Sommerland; et strålende eksempel på at Danmark hevder seg meget bra, selv når vi ganger opp alle kjøp med 1,60, som valutakursen koster oss nordmenn.

Sterke danske forlystelses-resultat

Danmarks forlystelsesindustri er ikke bare en meget viktig bærebjelke i det danske opplevelsesproduktet, men også en bransje som leverer gjennomgående sterke resultat. Fjoråret er meget hyggelig lesing for denne delen av dansk besøksindustri, med besøksrekorder og fine økonomiske resultater. Hvordan årets sesong blir, med forventet lavere besøk av både nordmenn og svensker, er derimot et åpent spørsmål.

Alle resultat i millioner kroner, omregnet i NOK med kurs 1,60.

Tivoli København:

Resultat 2022: 87,5 millioner DKK (140 millioner NOK)

1.922 ansatte

Legoland

Beste resultat i selskapets historie.

Resultat 2022: 193 millioner DKK (308,8 millioner NOK)

Så skal man være klar over at Legoland i Billund også driver to hoteller og én campingplass, som også er en del av dette resultatet. Resultatet for kun Legoland-parken vet vi altså ikke.

Ansatte: 579

Djurs Sommerland

Resultat 2022: 37.962 millioner DKK (60.739 millioner NOK)

Ansatte: 176 (600 i sesongen)

Fårup Sommerland

Resultat 2022: 18.859 millioner DKK (30.174 millioner NOK)

Ansatte: 661

 

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS