Konrad Sel Østlandske Storhusholdning2
Konrad Sel Østlandske Storhusholdning2

Rundt 1700 besøkte Østlandske Storhusholdning 2009

Nærmere 1700 mennesker hadde besøkt Østlandske Storhusholdning ved 15.30-tiden torsdag ettermiddag. - Vi havner omtrent på samme besøkstall som de to foregående messene vi har arrangert, kanskje noe under besøkstallet fra 2007, sier Konrad Sel i arrangementskomiteen. Han forteller at tilbakemeldingene fra utstillerne er positive. Laget fra Paa Bordet i Lillehammer vant for øvrig konkurransen for kokkelærlinger onsdag.

Publisert

Konrad Sel i arrangementskomiteen for Østlandske Storhusholdning. (Foto: Morten Holt)

- Vi har hatt møte med utstillere, som synes at det har vært en bra messe. De fremholder at det er en kvalitetsmesse. Det har kommet utelukkende positive signaler. Og vårt hovedmål er jo at utstillerne skal være fornøyde, sier Sel.

Den første dagen, onsdag, passerte 830 personer portene til messehallen. I dag ser det ut til at tallet blir noe høyere.

- Torsdagen har vært bedre enn de foregående messene, sier Sel.

70 utstillere

To av utstillerne som deltar på Østlandske Storhusholdning, Harald Kvist i Rational (til venstre) og Morten Moe i Maestro Storkjøkken. (Foto: Morten Holt)

70 utstillere, alle sentrale aktører i horecabransjen, er på plass i utstillingslokalene.

Flere som horecanytt har snakket med synes at messen har utviklet seg positivt fra år til år, og at 2009-utgaven er den aller beste.

Kokkelærlinger konkurrerte

I tillegg til utstillingene blir det også arrangert uttak til NorgesCup for kokkelærlinger i hotell/restaurant (onsdag) og Innlandsmesterskap for lærlinger i Kost- og ernæringsforbundet Hedmark/Oppland (torsdag).

Vinnere fra Paa Bordet i Lillehammer

Oldermann i Kokkenes Mesterlaug Hedmark og Oppland, Frode Myklevik, flankert av vinnerne av konkurransen under Østlandske Storhusholdning, Eivind Granbu Christensen (til venstre) og Stian Gregersen. (Foto: Morten Holt)

Mesterskapet for kokkelærlinger i hotell/restaurant ble ledet av oldermann i Kokkenes Mesterlaug i Hedmark og Oppland, Frode Myklevik.

Deltakerne serverte rakørret til forrett, lammefrikasse til hovedrett og eple/honning til dessert.

De tre beste lagene i kokkelærlingekonkurransen under Østlandske Storhusholdning. Fra venstre vinnerlaget med Eivind Granbu Christensen og Stian Gregersen, videre sølvvinnere Thor-Henning Sveen og Camilla Gundersen, og til slutt bronsevinnerne Fredrik Log og Berit Solem. (Foto: Heidi Fjelland)

Totalt åtte lag kjempet om seieren, og det var til slutt laget fra Paa Bordet i Lillehammer som vant. Laget besto av Eivind Granbu Christensen og Stian Gregersen, og lagleder var Tore Stalsberg.

Til Norgescupen

Granbu Christensen og Gregersen skal representere Hedmark/Oppland i Norgescupen i Stavanger i februar neste år.

På andreplass i konkurransen endte Thor-Henning Sveen og Camilla Gundersen (lagleder Dan Robin Leirvåg). De er også reserver til konkurransen i Stavanger.

Berit Solem og Fredrik Log (lagleder Per Ivar Berget) endte på tredjeplass.

For åttende gang

Fra messeområdet i dag. (Foto: Heidi Fjelland)

Messen, som i år arrangeres for åttende gang, er et samarbeid mellom Utstillingsplassen Messer AS og NHO Reiseliv Innlandet.

Østlandske Storhusholdning, som arrangeres annethvert år, har sitt faste arrangementssted på Hamar, nærmere bestemt i utstillingslokalene til Utstillingsplassen inntil Scandic Hamar.

Messen avsluttes torsdag 15. oktober klokka 17.

Les mer fra Østlandske Storhusholdning i Horeca nummer 7 2009

Bli abonnent på Horeca her

Hold deg oppdatert mned vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS