JustEatLogo

Just Eat vokser i Norge

Just Eat ble etablert i Danmark i 2000, og ble lansert året etter. I dag er selskapet, som er en online bestillingsportal for takeaway-mat, operativt i 13 land, fra i alt nærmere 20 000 restauranter. Selskapet estimerer at de i 2011 vil håndtere ordrer på 100 000 måltider daglig. Nå er selskapet i vekst i Norge.

Publisert

I 2006 ekspanderte selskapet til Storbritannia, og opplevde betydelig vekst. Ordrer på 100 000 måltider om dagen representerer en samlet ordreverdi for restaurantene som er tilknyttet markedsplassen tilsvarende om lag 500 millioner dollar.

"Siden i fjor har kjøp av mat gjennom Just Eat økt med 80 prosent, og antallet besøkende på nettstedene er mer enn fordoblet i samme periode", heter det i en pressemelding.

Første av sitt slag i Norge

Just Eat er etablert både i Danmark og i Sverige (eierandel i onlinepizza.se), og konsernet satser nå på Norge. Hovedkontoret ligger i London, der 120 personer er ansatt. Totalt er 500 personer ansatt i konsernet, 300 på fulltid.

Tjenesten er den første i sitt slag i Norge, og ambisjonen er å være den beste markedsplassen for bestilling av mat på nett. Just Eat har i Norge foreløpig fem faste ansatte og 10 personer i et callsenter som følger opp ordrene fra bestilling til maten er levert ute hos kunde.

Enkelt

Ved å taste inn postnummeret du bestiller fra, får du opp en oversikt over alle restauranter som leverer i ditt nærområde.

Her kan du gå direkte inn i restaurantenes takeaway-meny, bestille og få maten levert på døren kort tid etter.

”Just Eat gjør det enklere for forbrukerne å finne fram til et bredere utvalg av takeaway-mat, som hittil i stor grad har vært dominert av pizza-aktørene”, heter det i en pressemelding.

Reduserer administrasjonskostnadene

Selskapet bidrar også til å redusere administrasjonskostnadene til restaurantene, da bestillingene overføres umiddelbart på en egen Just Eat-terminal i restaurantene.

Just Eat håndterer oppfølging av bestillinger for restaurantene samt betaling fra kundene

Restaurantene som er med i Just Eat, nyter også godt av stordriftsfordeler ved innkjøp av nødvendig materiell (emballasje osv).

Bygger opp i Norge

Just Eat bygger nå opp antallet restauranter – først i Oslo-området og deretter i de øvrige store byene i Norge. Just Eat samarbeider allerede med over 150 restauranter, primært på Østlandsområdet.

”Mindre restauranter har allerede opplevd at deres omsetning øker med 1,5-2 millioner kroner årlig. Flere har måttet ansette egne sjåfører for å håndtere den økte pågangen”, heter det i meldingen fra Just Eat.

Les mer på Just Eats hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS