Svein Jæger Hansen og Eyvind Hellstrøm.

Lanserer Helgelandsbrødet med kongsgress

Bakeriet i Mo i Rana og kjøkkensjefen på Meyergården Hotell, Svein Jæger Hansen, lanserer denne uka helt spesielle Helgelandsbrødet – som har fått en positiv mottakelse i markedet. Eyvind Hellstrøm er en av dem som har tro på det nye brødet som er utviklet i Nordland.

Publisert

Svein Jæger Hansen og Eivind Hellstrøm med Helgelandsbrødet.

– Eivind Hellstrøm fikk smake brødet og gir tommelen opp for smak, konsistens, saftighet, kreativitet og lokal forankring med bruken av kongsgress (en type oregano som vokser vilt på Helgeland, red.anm). Og syntes det var et flott tiltak for barn og unge, melder Svein Jæger Hansen til Horeca.

Svein Jæger Hansen lanserer Helgelandsbrødet 26. mai.

For 1,50 kroner av hvert brød som selges går nemlig til Helgelandsbrødfondet, tilsiktet barne- og ungdomsaktiviteter på Helgeland.

Naboer med samme intensjon

Bakeriet AS og Meyergården Hotell ligger bare noen hundre meter fra hverandre i Mo i Rana.

Bakeriet som leverandør av brød og konditorvarer inn til dagligvare, og Meyergården som hotell/restaurant, er i utgangspunktet to ganske forskjellige virksomheter, men felles er imidlertid interessen for lokal mat, og helgelendingers velvære i så måte.

Dette har resultert i et helt spesielt brød som lanseres torsdag 26. mai.

Bruker lokale råvarer

Kjøkkensjef på Meyergården Hotell, Svein Jæger Hansen har vært mye omtalt lokalt på Helgeland på grunn av sin kokkekunst og sitt spesielle søkelys på lokale produsenter og råvarer.

Les også: Svein Jæger Hansen hedret for sitt lokale matengasjement

I tillegg til aktivt å bruke lokale produsenter som leverandører for sine retter, legger Svein også mye vekt på å fremme leverandørene på sine menyer. Dette er med å gi gjestene en historie rundt måltidet, samtidig som lokale aktører får muligheten til å fremme seg selv.

Les også: Svein Jæger Hansen lanserer Polarsirkelvin

Les også om boka Polarsirkelmat her

Kongsgress gir Helgelandsbrødet historisk sus

Kongsgress er en type oregano som vokser vilt på Helgeland. Fra gammelt av har urten vært en mye brukt ingrediens i matlaging i regionen.

– Kongsgress ble både brukt for konservering, men er også et populært krydder til supper og sauser. Sammenlignet med oregano gir kongsgress en noe mildere smak. Helgelandsbrødet inneholder akkurat nok kongsgress til å spisse smaken, uten å ta for mye av oppmerksomheten fra resten av brødet, opplyser Svein Jæger Hansen.

Nordlands største bakerikonsern

Bakeriet AS er Nordlands største bakerikonsern med fire bakerier fordelt over fylket. Bakeriet utvikler til stadig nyheter på vegne av sine kunder, og har hatt et spesielt ønske om å utvikle et lokalt brød spesialtilpasset helgelendingers ganer.

Med avstand på bare noen få hundre meter har samarbeidet mellom Svein Jæger Hansen og Bakeriet AS hatt gode vilkår for utvikling. Resultatet har blitt Helgelandsbrødet.

Slik skal brødet presenteres.

Overskudd til barn og unge

- Brødet veier hele 850 gram, og er et saftig og godt hverdagsbrød for hele familien. Det som kanskje er spesielt artig med brødet er at deler av overskuddet går til et eget fond som skal fordeles til barne- og ungdomsaktiviteter på hele Helgeland, sier Jæger Hansen.

Med samarbeidet mellom Svein Jæger Hansen og Bakeriet under utvikling av brødet, samt Sjursen Design i utforming av pose og design, har de fått et et produkt som er forventet stor oppmerksomhet på Helgeland fremover.

Helgelandsbrødets barne- og ungdomsfond

Helgelandsbrødet er et såkalt spleisebrød.

- Det som kanskje er spesielt artig med brødet er at deler av overskuddet går til et eget fond som skal fordeles til barne- og ungdomsaktiviteter på hele Helgeland. 1,50 kroner pr. brød går inn til Helgelandsbrødsbrødets barne- og ungdomsfond, som er spesielt øremerket barne- og ungdomsaktiviteter på Helgeland, sier han,

Her kan alle bedrifter, lag og foreninger, som driver non-profit-virksomhet på Helgeland kan søke om midler.

Du kan lese mer på www.helgelandsbrodet.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS