Pinnekjøtt (3)
Pinnekjøtt (3)

Årets beste pinnekjøtt

Pinnekjøttet fra den Bergensbaserte kjøttprodusenten H. Brakstad Eftf. er kåret til sesongens beste av mat- og drikkeeksperter. Mellom 90 og 100 fagfolk innen hotell- og restaurantbransjen var nylig samlet på tradisjonsrike Wesselstuen i Bergen for å kåre årets beste pinnekjøtt.

Publisert

Pinnekjøttet fra den Bergensbaserte kjøttprodusenten H. Brakstad Eftf. vant en nylig blindtest.

Juryen bestod av vestlendinger med sterke pinnekjøttradisjoner, og med naturligvis høye krav til både smak og kvalitet. De ulike leverandørene ble målt på kjøttets smak, konsistens og utseende.

Kortreist

Kjøttet fra vinneren H. Brakstad Eftf. var førsteklasses pinnekjøtt som var tørket i god tid før konkurransen, med en tørkegrad på ca. 33-35 prosent. I tradisjonell tro ble kjøttet lagt i vann før tilberedning slik at kjøttet fikk tilbake sin naturlige væskebalanse.

Pinnekjøttet er kortreist og den lokale vinneren hadde hentet lam fra Hordaland og Rogaland. Kjøttet er slaktet i Ølen og videre skåret av Brakstad. H. Brakstad Eftf. AS ble etablert i 1963 av Olav Lavik og holder til i Godvik utenfor Bergen.

På den gamle måten

Eric Saudan driver Lyststedet Bellevue, Bryggen Tracteursted og Fløien Folkerestaurant, som alle er tradisjonelle spisesteder i Bergen og medlemmer av ”De Historiske”.

Han er en kjent profil i Bergens restaurantmiljø, og er svært fornøyd med årets vinner: ”Brakstad er en verdig vinner, og er kjent som den gode kjøttleverandøren blant fagfolk. Bedriften drives av far og sønner, og alt gjøres på den gamle måten. De har tilpasset seg tiden, men benytter seg likevel av gamle metoder og utviser stor respekt for råvarene.”

Konkurransen og pinnekjøttsmakingen ble arrangert av innkjøpspartneren Nores. Andre pinnekjøttleverandører som nådde opp til årets finale og som ble smakt på under blindtesten var Nortura/Gilde, Naustvik Enghav og Spis.

Powered by Labrador CMS