LeivVidarHønefosser
LeivVidarHønefosser

Pølse med øl

Øl er mer enn pils, og pølse er mer enn wiener. Nå har pølseentusiastene i Leiv Vidar utviklet to nye pølser som skal møte nordmenns voksende interesse for øl.

Publisert

Få ting skaper mer glede blant menn enn kombinasjonen god pølse og godt øl. Den gleden har pølseentusiastene i Leiv Vidar på Hønefoss tenkt å bidra til ved å lansere de smaksrike spesialpølsene Ugly Dog og Hønefosser.

Ugly Dog er en grov urøkt bratwurst med tydelig smak av karve og merian, mens Hønefosser har en tydelig smak av røkt tomat og soltørkede tomater. Pølsene kan enten grilles eller stekes i pannen.

Med mørkt øl

Til slike pølser er ikke nødvendigvis en lys og tradisjonell pilsnertype det beste alternativet. Norges eldste bryggeri, Aass i Drammen, mener det må mørkere typer til:

– Disse pølsene har mye smak. Det svarer for mørkere øltyper fordi disse ofte har en markert sødme og mye fruktighet som balanserer godt den røkt smaken. Til Ugly Dog anbefaler vi en Stout, men Bayer og Pale Ale går også fint. Til Hønefosser er Bayer og Pale Ale utmerkede alternativer, sier Terje Aass ved Aass Bryggeri.

- Det enkle er ofte det beste

Den beste smaksopplevelsen får du ved å redusere tilbehøret til et minimum.

Bayersk potetsalat til Ugly Dog og hjemmelaget potetpurè til Hønefosseren er godt og enkelt.

– Det enkle er ofte det beste. Disse pølsene har så mye smak at det store tilbehøret ikke er nødvendig, sier Asbjørn Koller, produktutvikler og markedssjef i Leiv Vidar.

Les også om boka "Pølser og øl" her

Pressemelding

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS