SebastianDahlPortvinsmakroner

Verdenslansering av portvinsmakroner

Årets store favorittmoms fra Sebastienbruno lanseres nå i høsttilpasset variant med fyll av Sandeman portvin og kokoskrem. Kombinert med en oppkvikkende rosa farge er dette oppskriften på hvordan beholde sommersmilet i lang tid fremover.

Publisert

- Kombinasjonen av portvin og kokos gir makronene et friskt førsteinntrykk og en søt, mer kompleks ettersmak, forteller Marianne Ekfelt Johansen i Pernod Ricard Norway.

Tradisjonelt og moderne

- Det sies at annenhver generasjon ser fremover, mens annenhver generasjon inspireres av fortiden. Vår generasjon elsker å gi utrykk for vår identitet og forståelse av historien gjennom kupp på loppemarkeder og i second hand butikker.

Pernod Ricard Norway og Sebastienbruno har derfor utviklet verdensnyheten som bør appellere til enhver vintage-fantast.

Porto

- Porto er den eldste beskyttede vinregionen i verden. Vi ønsket å kombinere denne klassiske portvinen med de beste kakene i byen og løsningen ble et samarbeid med Sebastienbruno.De siste månedene har vi jobbet med å lage den perfekte Sandeman portvinsmakronen, forteller en godt fornøyd Ekfelt Johansen.

Det er ikke bare nordmenn som har fått øynene opp for makroner. Både i New York, London og Paris, selges de klassiske kakene som aldri før.

– At ingen har tenkt på denne kombinasjonen før, det smaker jo så godt, sier Ekfelt Johansen stolt.

Slik lager du makroner

Ingredienser:

* 6 eggehviter

* 370 gr sukker

* 280 gr finmalte mandler

* 60 gr melis

* Valgfri konditorfarge

* 60 gr fløte

* 20 gr sukker

* 2 gr eple pectine

* 60 gr mørk sjokolade 70% (Sebastienbruno Madog Trinitario)

* 20 gr mørk sjokolade 70% (Sebastienbruno Tannea criollo)

* 100 gr portvin

Fremgangsmåte:

Stivpisk eggehviten

Hell sukkeret gradvis i eggehviten, gjerne i tre omganger

Bland mandler og melis i en egen bolle

Bland det tørre i eggehviten, og vips så er makronbasen klar

Hel massen i en sprepose. Klem ut søte små boller på et bakepapir

Sett herlighetene midt i ovnen på 190 C i 12-15 minutter

Det er nå klart for å lage portvinskrem, visp fløten til krem

Kok opp kremen, sukker og pectine i en kasserolle i ca 2 min

Kjøl blandingen ned og hell kremen i en bolle med finhakket mørk sjokolade

Bland så i Sandeman Portvin

La kremen avkjøles i romtemperatur i ca 6 timer under plastfolie

Dander Portvinskremen mellom de to fargerike makronskjellene

Vintagekakene er nå klare for servering, og passer perfekt i selskap med et lite glass Sandeman Portvin.

For mer inspirasjon, meld deg på et kurs hos www.sebastienbruno.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS