Jørn Lie Gamle Raadhus
Jørn Lie Gamle Raadhus

Jørn Lie ble den sjuende bondelagskokken

– Jeg vil dra ut det beste av NRF (Norsk Rødt Fe) og gjøre det til en merkevare som signaliserer kvalitet, sa restauranteier og kjøkkensjef på Restaurant Gamle Raadhus i Oslo, Jørn Lie, da han mottok Bondelagets kokkestipend 2010. Han overtar stafettpinnen etter Inge Johnsen i Trondheim.

Publisert

Jørn Lie på Restaurant Gamle Raadhus er Årets Bondelagskokk 2010. (Foto: Mats Olsen/Norges Bondelag)

Lie er både restauratør og kjøkkensjef på en av Oslos mest tradisjonsrike restauranter, Restaurant Gamle Raadhus.

Bygningen, som var Christianias første rådhus fra 1641, har vært spisested fra 1856. Stedet er særlig kjent som lutefiskkultens høyborg i Oslo.

– Gjør oss stoltere

Nils T. Bjørke i Norges Bondelag og Jørn Lie utenfor Restaurant Det Gamle Raadhus. (Foto: Mats Olsen/Norges Bondelag)

Styreleder i bondelaget, Nils T. Bjørke, ga under utdelingen uttrykk for at det også er skjedd en holdningsendring til tiltaket i bøndenes rekker.

– I starten var det nok en del medlemmer som lurte på hvorfor vi skulle bruke Bondelagets penger på å støtte kokker. I dag synes de fleste at dette har noe for seg. Samarbeidet med bondelagskokkene gir oss tilbakemeldinger på det vi produserer og har gjort bøndene stoltere, sa Bjørke.

Årets Bondelagskokk får 50 000 kroner fra bondelaget i stipend.

Bjørke satt i juryen for årets stipend, sammen med Harald Osa fra Norsk Matkultur, Martina Rabsch fra Rica, Geir Jostein Dyngeseth i Coop og avtroppende bondelagskokk Inge Johnsen.

Les også: Inge Johnsen Årets Bondelagskokk 2009

– Trenger norsk mat i Oslo

- Jeg var nok i utgangspunktet litt betenkt på om Norges Bondelag kunne velge seg en kokk midt i Oslo sentrum, men jo mer jeg tenker på det, jo riktigere ser jeg det er at vi får presentert norsk mat nettopp her i hovedstaden, uttalte Bjørke.

"
Powered by Labrador CMS