Horecaomslag0211-2

Is i sentrum i Horeca nummer 2

Det blir selvfølgelig fullstendige rapporter og bilder fra alt som skjedde under Smak 2011 og Bocuse d’Or 2011 i denne utgaven av Horeca, men vi har satt isen i sentrum i dette nummeret. Vi har besøkt ishotellet i Alta og en isbar i India – av alle steder. Og hva med å servere konjakk med is!

Publisert

Forsiden på Horecas andre utgivelse i 2011. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Årets andre utgave av Horeca er nå på vei til abonnentene.

Alta Igloo Hotel

Vi har besøkt reiselivsbedriften Sorrisniva, som ligger et par mil fra Alta sentrum. Hver vinter bygger de opp Norges største ishotell, Alta Igloo Hotel. Det er brødrene Tor Kjetil og Hans-Ulrik Wisløff (bildet på forsiden av denne utgaven) som står bak bedriften, som har hatt ishotell de siste 11 vintrene (først i Norge)

Se mer fra ishotellet i Horeca nummer 2 2011.

Bli abonnent på Horeca her

Les forresten litt om ishotellet her

Isbar i India

Et ishotell i Nord-Norge høres jo ganske ”naturlig” ut. Minusgrader og is er ikke det første du tenker på når du tenker på Mumbai (tidligere Bombay), Indias største by og landets forretningssentrum. Men nå har byen fått Indias første isbar – 21 Fahrenheit.

Da baren ble åpnet for en tid tilbake vakte det stor oppsikt i byen. Det ble slått opp store annonseplakater – med følgende værprognose: “Onsdag +35, Torsdag +36, Fredag -6”. Det førte til at 300 nysgjerrige gjester tok turen på innvielsen. I og med at lokalene er relativt små fikk de bare gå inn gruppevis.

Se bilder fra baren i Horeca nummer 2 2011

Mer is

"

De Luzes konjakk Alfred skal drikkes kald, gjerne i isglass. (Foto: Morten Holt)

Hva med en konjakk med is? Nå skal Inngrodde norske konjakkvaner endres. Nå skal den gylne drikken serveres med is – eller i isglass.

Cognac De Luze introduserer en ny måte å drikke konjakk på. Glem det tradisjonelle konjakkglasset og kaffen. Forestill deg heller et slankere konjakkglass med is, et cocktailglass med isbiter eller for den saks skyld et glass av is. For De Luzes nye konjakk Alfred skal nytes iskald.

Les mer om hvordan og fremfor alt hvorfor i Horeca nummer 2 2011.

Bocuse d’Or

Det ble ikke norsk seier i Bocuse d’Or denne gangen, men det ble så absolutt en nordisk seier. Med dansk seier, svensk sølv, norsk bronse, femteplass til Finland og sjuendeplass til Island viser det at den internasjonale kokkeeliten setter pris på den nordiske og skandinaviske smaken.

Les mer om Bocuse d’Nord, som vi har ”omdøpt” konkurransen, i dette Horeca-nummeret.

Les mer om Bocuse d’Or 2011 her

Smak 2011

"

Bent Stiansen er portrettert i Horeca nummer 2 2011. (Foto: Morten Holt)

Det er en stund side Smak 2011 nå, men i dette nummeret får du den fulle oversikt over alt som fant sted på Norges Varemesse.

Du kan før øvrig lese mer om hver enkelt begivenhet under Smak-vignetten til venstre på forsiden av Horecanytt.no

Statholdergaarden

Statholdergaarden, som nylig beholdt sin stjerne i Michelin-guiden, som en av fire restauranter i Norge, er vår typebedrift i Horeca nummer 2 2011 – og gründer og vinneren av prisen Årets Restauratør 2011, Bent Stiansen, er vårt portrett.

Bli abonnent på Horeca her

Les om de norske Michelin-restaurantene 2011 her

Andre større reportasjer

Videre finner du større artikler om Matomsorgsprisvinner Heracleum i Tromsø, om Hotell Ullensvang, som ble tildelt prisen Årets Hotelleder på Smak 2011, Din kaffebar på Høneføss og om Magic North med sete i Bodø – for å nevne noe.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Horecatrender, Norden Rundt, Verden Rundt, Selskapsnytt, Produkter, Bransjekalender og Messenytt.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på Horecanytt. nos nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS