Michael Munk linie Award

Klare for finalen i Linie Award 2011

Rune Ørsjødal fra Rica Nidelven og Halvor Digernes fra Fuglen i Oslo er de norske deltakerne i de to Linie Award-finalene som arrangeres 7. juni. Ørsjødal er med i kokkekonkurransen, mens Digernes skal forsvare de norske fargene i den  nordiske bartenderkonkurransen.

Publisert

Danske Michael Munk vant 2010-utgaven av Linie Award. Rune Ørsjødal deltar i kokkekonkurransen for Norge 7. juni. (Foto: Arkiv)

7. juni skal fire, unge og lovende kokker forsvare landet sitt i den nordiske kokkekampen Linie Award 2011.

Etter at det ble dansk seier i fjor, satser den norske finalisten Rune Ørsjødal fra Rica Nidelven i Trondheim på å bringe trofeet tilbake til Norge. Han må imidlertid først utkonkurrere de tre andre nordiske finalistene og overbevise juryen, der Geir Skeie også i år er juryformann. Halvor Digernes fra Fuglen i Oslo er norsk deltaker i den nye bartenderutgaven av Linie Award.

Petter Beyer er den siste norske vinneren av kokkekonkurransen Linie Award. Han vant i 2009.

Bestemte seg da han var 14

Rune Ørsjødal var bare 14 år da han bestemte seg for at det var kokk han skulle bli. Nå skal 24-åringen forsvare Norges kokkeære på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo 7.juni, i den prestisjefulle konkurransen Linie Award.

Der vil han blant annet bli bedømt av Bocuse d´Or vinner fra 2009, Geir Skeie og den kjente SVT-kokken og eier av restaurant 1900, svenske Niklas Ekstedt.

- Rica Nidelven - viktig læringsplass

- Det er utrolig stas å bli plukket ut til denne konkurransen. Rica Nidelven har vært en viktig læringsplass med inspirerende kokker som hvert eneste år har hatt deltagere i NM. Vårt fokus har alltid vært de lokale råvarene, noe som også legges vekt på i Linie Award, sier Rune Ørsjødal.

Rune Ørsjødal vil konkurrere mot svenske Patrick Hassel fra Thornströms Køk, Göteborg, finske Heikki Kivimaki fra Savoy, Helsinki og danske Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel, Jylland.

Ny bartenderkonkurranse

I den nye bartenderkonkurransen er det Halvor Digernes fra Fuglen i Oslo som skal forsvare Norge.

- Denne konkurransen har vært etterlengtet blant oss bartendere. Den fokuserer på smakssammensetninger og råvarer, og er en seriøs arena hvor vi får testet oss skikkelig mot de andre nordiske landene. Det er derfor utrolig morsomt å bli plukket ut, sier Digernes.

Bartender-juryen

Jesper Lind (Internasjonalen bar, Oslo), Monica Berg (Icebar, Oslo) og Halvor Heuch (sjefsdestillatør, Arcus) har gjennomgått de mange påmeldingene til bartenderkonkurranen.

- Vi ser en ny epoke innenfor faget. Stadig flere bartendere er nå utrolig profesjonelle, og har en større kokketilnærming til faget gjennom blant annet å eksperimentere med ulike råvarer. Denne konkurransen er viktig for å fortsette dette arbeidet, sier Jesper Lind.

Halvor Digernes vil konkurrere mot svenske Jimmie Hulth (Story Hotel, Stockholm), finske Jan-Pekka Hiltunen (Kokomoko Tiki-bar) og danske Nicholas Brennan (1105)

Les mer om konkurransen og kriteriene her

Linie Award

Linie Award arrangeres av Arcus AS i samarbeid med Kulinarisk Akademi og er en årlig konkurranse for unge fremadstormende kokker og bartendere fra hele Norden. Hensikten med konkurransen er å øke interessen for Nordens eksotiske mat‐ og drikkekultur. I tillegg gir konkurransen unge kokker og bartendere med ambisjoner en helt unik mulighet til faglig utvikling og erfaring. Finalen i Linie Award går live hvor publikum på Tjuvholmen Sjømagasin.

"
Powered by Labrador CMS