StrømtorskpågrillenGeirSkeie2

Vil ha mer fisk på grillen

– Jeg undres over enkelte aktørers ekstreme søkelys på kolesterolbomber til grillen. Nordmenn bør i større grad få fisk på grillristen, mener Harald Dahl, administrerende direktør i norske Codfarmers. Han får støtte av kokkemester Geir Skeie. Baconpølser, spareribs og annen usunn grillmat promoteres i alle salgskanaler. De to vil ha sunnere produkter på norske griller denne sommeren.

Publisert

Grillet Strøm-sashimi med råmarinerte rotfrukter, etter oppskrift fra Geir Skeie.

Codfarmers er et selskap innen torskeoppdrett, og produserer merkevareproduktet Strøm, torskens ferske svar på Salma-laks.

Markedet for ferskpakkede fiskeprodukter er i kraftig vekst, og det norske havbrukselskapet synes det er betimelig med en bevisstgjøring av hva nordmenn faktisk legger på grillen i sommer.

Matopplevelser

– Fersk torskeloin, også kjent som torskens indrefilet, er et spennende og sunt alternativ på grillen med et enormt smakspotensial nordmenn flest ikke er klar over. Vi ser på det som vår oppgave ikke bare å levere den ferskeste torsken til markedet, men også fortelle folk hvordan de med enkle grep kan få utsøkte matopplevelser. Til tross for at vi er ”fiskenasjonen Norge” er det mange som ikke er klar over hvor enkelt det går an å lage nydelig og enkel grillmat av fisk, sier Harald Dahl, administrerende direktør i Codfarmers.

Bocuse d`Or-vinner Geir Skeie, som driver Brygga 11, setter pris på sjømat og Strøm-torsk (Foto: Brygga 11)

Han får støtte av mesterkokk og Bocuse d`Or-vinner Geir Skeie.

Stort potensial

– Mitt forhold til Strøm er relativt nytt, men det blir langvarig. Jeg er til enhver tid avhengig av tilgang til råvarer jeg kan stole på har den aller beste kvaliteten. Strøm-torsk har et stort potensial hva angår anvendelighet, og på grillen smaker den utmerket foliebakt, barbeque-røkt, grillet og som ”sashimi” - da griller jeg den kun 30 sekunders på hver side. Det er like enkelt som å grille koteletter, men betydelig sunnere, sier Geir Skeie, som driver sjømatrestauranten Brygga 11 i Sandefjord.

Han har utviklet flere grilloppskrifter med Strøm-torsk (se en av dem lenger ned i saken).

Les om Geir Skeies nye restaurant Brygga 11 her

"

Terje Ness, en annen Bocuse d`Or-vinner fra Norge, har også deltatt aktivt i promoteringen av Strøm-torsk. Her sammen med Harald Dahl i Codfarmers.

– Nordmenn elsker å grille, men jeg tror vi blir positivt overrasket om vi utvider repertoaret litt. Det handler ikke om å bli helsefriker - grillmat er til for å nytes - men et grillmåltid med torskeloin er en kulinarisk opplevelse. Sunnere mat trenger på ingen måte å gå på bekostning av smak, sier Harald Dahl.

Les mer om Strøm-torsk her

Grillet Strøm-sashimi med råmarinerte rotfrukter

Ingredienser

* 400 g Strøm torskefilet

* 2 ss finhakket persille eller kjørvel

* revet skall av ¼ sitron

* salt og pepper

* litt nøytral olje

Råmarinerte rotfrukter:

* ½ gulrot

* ½ liten rødbet

* ½ liten gulbet (kan erstattes med en annen rotfrukt som pastinakk, kålrot eller persillerot)

* ½ sitron

* Salt og pepper

* Litt god rapsolje

Fremgangsmåte: Pensle fisken med litt olje og grill den på veldig varm grill i 30 sek på hver side, den skal kun få grillmønster. Dryss så over persille og sitronskall og sett den kaldt. Kutt den så opp i 4-5 mm skiver som du legger direkte på tallerken. Dryss på litt flaksalt og pepper og press over litt sitronsaft (du kan også bruke soyasaus om man ønsker en mer asiatisk smak, da også gjerne med ingefær til). Serveres med råmarinerte rotfrukter. Kutt rotfruktene på langs helt løvtynt. Legg de i isvann og la det renne av i 10 min. Dette er viktig spesielt med rødbetene som farger alt det andre hvis ikke den blir skylt godt. Tørk de godt etterpå. Ved servering blandes alle rotfruktene med litt rapsolje og sitronsaft før den smakes til med salt og pepper — gjerne med friske urter, som f. eks. kjørvel, på toppen.

Strøm-torsk

Strøm-torsken ble lansert i november 2010 og er alet opp ved havbrukselskapet Codfarmers produksjonsanlegg i Saltstraumen – verdens største malstrøm - utenfor Bodø. Torsken er filetert og pakket maksimum fire timer etter at fisken svømte i sjøen, og på plass i ferskvaredisken i butikkene under ett døgn etter at den gjorde sine siste sprell.

I dag selges STRØM i over 200 dagligvarebutikker og supermarkeder i Meny-Ultra og Ica. løpet av sommeren testlanseres den helnorske torskens indrefilet i Sverige og Sveits.

Les mer på Codfarmers.com

Finn også flere oppskrifter på Stromtorsk.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS