Bok Kjøkkenpatruljen
Bok Kjøkkenpatruljen

Barnas kokebok

Kokeboken Kjøkkenpatruljen har en helt annen målgruppe enn resten av høstens og førvinterens matbøker. Forfatteren, Margit Vea, har tidligere skrevet flere barnebøker – og hun er godt vant med å vende seg til barn. Denne boken er til både foreldre, og til deres barn, og hvordan de kan lage mat sammen.

Publisert

Boken Kjøkkenpatruljen. (Foto: Mattis Holt)

Margit Vea er født i Norge, men har vokst opp i Tanzania og Madagaskar, og er utdannet lærer innen ernæring, helse og miljøfag.

Hun blir regnet som ernæringsekspert, og holder ofte kurs om ernæring. Hun har tidligere fått prisen Best Children and Family Cookbook ved Gourmand World Cookbook Awards 2007 for sin bok Mat for barn.

Mer tid til sunn mat til barna

Hovedbudskapet til Kjøkkenpatruljen er at foreldre skal kunne bruke mer tid på å lage sunn og god mat til barna. Kosthold i oppveksten er enormt viktig, og hun mener også det er viktig at barna tidlig lærer å lage mat.

Hun sammenligner det med idrett, hvor det er nødvendig at barna er med på prosessen, og mener barna skal være med å lage maten. Man lærer av å feile – og barn liker mat de lager selv, skriver hun.

Etter aldersgrupper

Boken er delt opp etter aldersgrupper. Hver oppskrift er delt opp i årsklasser fra 2 år til 8 år – hvor passende arbeidsoppgaver er skrevet ned. Du tror kanskje at en 2-åring har lite å bidra med på kjøkkenet, men etter Margit Veas mening kan den lille krabaten gjør en hel del.

Antall sider: 144

Forlag: Cappelen Damm

Pris: 299 kroner

Webside:margitvea.blogspot.com

Les mer om denne boka og flere andre i Horeca nummer 8 2010.

Vil du bli abonnent på Horeca? Klikk her

Vil du abonnere på gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS