Horeca omslag 07 09 nett

Horeca nummer 7 på vei til abonnentene

Horecas sjuende nummer i år er nå på vei til abonnentene. I denne utgaven kan du blant annet lese om den innovative bedriften Berlevåg Kongekrabbe i Finnmark. Vårt hovedtema er mattrygghet.

Publisert

Horecas førsteside i nummer 7 2009. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Berlevåg Kongekrabbe går nye veier for å utnytte kongekrabben maksimalt. Den innovative Finnmark-bedriften har tatt i bruk både ny teknologi og nye produkter. Det har gitt resultater.

Du kan lese mer om Berlevåg Kongekrabbe i Horeca nummer 7 2009

Bli abonnent på Horeca nå

Eventyr på Veines

Kongsfjord Gjestehus på halvøya Veines er en annen og forholdsvis ny bedrift i Berlevåg kommune.

Helt ute ved Barentshavet har Åse Winsents (54) etablert sin idyll. Barndomshjemmet er blitt restaurant, fjøs, uthus og bryggerhus er blitt til delikate gjesterom, og i pakkhuset på kaia er det kongekrabbeakvarium.

– Vårt mål er å formidle kulturen, atmosfæren, sjelen og kjærligheten som du finner her. Å få gjestene til å oppleve de gode øyeblikkene, høre lydene, stillheten og se på havet. Vi tror mange mennesker i vår tid trenger å la ting synke litt, sier Åse Winsents.

Les mer i Horeca nummer 7 2009

Bli abonnent på Horeca nå

Åpner hjemmet for restaurantgjestene

Hildurs Urterarium utenfor Brønnøysund i Nordland er en annerledes familiebedrift. Innehaverne, i hele fire generasjoner, åpner sitt eget hjem for selskaper og samlinger – med mottoet Det ærlige kjøkken.

I fjor fikk 6000 mennesker servering hos Tilrem-familien.

Les mer om Hildurs Urterarium i Horeca nummer 7 2009.

Bli abonnent på Horeca nå

Kamp om å bli størst

Det er kappløp om hvilket hotell som skal bli Norges og Nordens største. I tillegg til at Radisson Blu Plaza Hotel har varslet utbygging som vil medføre 2130 sengeplasser fordelt på 1009 rom, skal også Clarion Hotel Royal Christiania bygges ut. Dessuten foreligger det planer om et giganthotell på Gardermoen.

Radisson Plaza har planer om å bygge 336 nye rom, noe som vil bety at hotellet får 1009 rom. Choice at Clarion Hotel Royal Christiania skal bygges ut, og vil få 850 rom i løpet av fem år. Det foreligger også planer om et hotell med 1024 rom på Gardermoen. Per i dag er Gothia Towers i Göteborg Nordens største med 704 rom.

Radisson Blu Plazas direktør de siste sju årene, Tarje Hellebust, er for øvrig vårt portrett denne gangen.

Les mer om kappløpet og portrettet av Hellebust i Horeca nummer 7 2009.

Bli abonnent på Horeca nå

Andre større artikler

Videre har vi bred dekning fra Østlandske Storhusholdning, som ble arrangert for åttende gang 14. og 15. oktober. Vår typebedrift er Anker Brygge i Svolvær.

Vi kan dessuten by på større artikler fra Skaslien Gjestgiveri i Hedmark, et prisbelønt spisested som nå satser på kurs- og konferansesegmentet, fra Snåsa Hotell i Nord-Trøndelag og fra restauranten Maren Anna i Lofoten.

Hovedtemaet i Horeca nummer 7 2009 er mattrygghet.

Bli abonnent på Horeca nå

Faste spalter

I tillegg til flere andre store artikler, er det ellers mange sider med vanlig fast småstoff i form av våre spalter Bransjenytt, Nytt om navn, Produkter, Websiden og Verden Rundt.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her.

"
Powered by Labrador CMS