Horecaomslag 06 10 NETT

Horeca nummer 6 på vei

Årets sjette utgave av Horeca er nå på vei til abonnentene. Det er flere temasider i bladet. Du kan lese om norsk vingård, luksushotell og skinke i Italia, vi har flere sider om rekruttering og utdanning, og vi har et eget minitema med hoteller på kjøl.

Publisert

Førstesiden på Horeca nummer 6 2010. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Mange drømmer om å bli vinbønder på heltid. Gunvor S. Lie og Joar Monstad har gjennomført drømmen.

Siden 2005 har Lie og Monstad drevet vingården Cascina Collina i Piemonte. I Horeca nummer 6 kan du lese en større reportasje fra vingården der paret forteller om driften og hvordan det egentlig er å være norske vinbønder i Italia.

Les mer om de norske vinbøndene i Horeca nummer 6 2010

Bli abonnent på Horeca her

Luksushotell i Italia

Men det blir mer Italia.

Vi har besøkt Grand Hotel Bristol i Stresa, en liten småby ved Maggioresjøen helt nord i landet. Både Gardasjøen og Comosjøen er forholdsvis kjente sjøer for nordmenn, men Maggioresjøen, lengst vest, kan også tilby fantastiske naturomgivelser. Her, i Stresa, finner du en rekke fasjonable hoteller, deriblant Grand Hotel Bristol, som er tilknyttet Zacchera-kjeden.

Når vi en gang er i Italia, kommer vi heller ikke utenom skinken fra Parma. Over tre sider kan du lese om den sagnomsuste skinken.

Hoteller på kjøl og rekruttering

Foruten Italia har vi også flere andre temabolker. Over tre sider har vi tatt for oss rekruttering og utdanning, og videre har vi kalt et tema ”Hoteller på kjøl”.

Du kan lese nærmere om både Hurtigruten (MS Nordkapp) og Color Magic.

På MS Nordkapp bespises opp til 500 passasjerer hver dag. De overnatter i moderne lugarer, hvor det er rasjonert på dørkplassen som vanlig er til sjøs, men bekvemmelighetene står ikke tilbake for landbaserte hotell. Les hvordan det løses i Horeca nummer 6 2010.

Fløyelsfisk på menyen

Nå lanseres en helt ny, ekstremt sunn og annerledes fiskevariant for restauranter og spisesteder: Fløyelsfisk er et helnorsk patentert gourmetprodukt.

Foreløpig lanseres fløyelsfisk av ørret og laks, men også et produkt med makrell er under utvikling.

Les mer i Horeca nummer 6 2010

Trender i Baltikum

Fra og med nummer 5 2010 lanserte vi den nye spalten Horecatrender. Trendanalytiker Ståle Økland har denne gangen sett nærmere på hva som skjer i Baltikum.

Vi har ellers større reportasjer fra Matfestivalen i Ålesund, Smia Fiskerestaurant i Kristiansund, verdens største restaurant i Damaskus i Syria og fra den offisielle åpningsfesten av Culinahuset i Sandvika i september.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Selskapsnytt, Produkter, Bransjekalender og Messenytt.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her.

"
Powered by Labrador CMS