Horecaomslag0411NETT

Horeca nummer 4 på vei til abonnentene

Nå er Horecas fjerde utgave i 2011 – og den siste før sommerferien, på vei til våre abonnenter. I denne utgaven kan du blant annet lese om Mathallen på Grünerløkka i Oslo, som nå er under oppføring. Dette skal bli den nye storstua for bransjen. Hovedtema i denne utgaven er øl.

Publisert

Omslaget på Horeca nummer 4 2011. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

– Mathallen, som oppføres i en gammel industrihall fra 1910, skal bli en markedsplass for handel med så sterke produkter og aktører at dette blir en turistdestinasjon i hovedstaden, sier Frode Rønne Malmo i Aspelin Ramm, som bygger Mathallen.

Mathallen skal bli landets nye ”tempel” for matglede – ulikt alt du har sett her til lands tidligere. Den drøyt 4000 kvadratmeter store Mathallen på Vulkan i Oslo tar form, og om et drøyt år skal den åpnes til glede for alle som er opptatt av bordets gleder.

Ingrid møtte den franske matmoren

Da Norges matmor Ingrid Espelid Hovig møtte franskmennenes Mêre Brassier, Frankrikes matmor, fikk to kvinner med et langt liv i matbransjen mye å snakke om.

Les om møtet i Horeca nummer 4 2011

Tørrfisk på moten

Tørking av mat er verdens eldste kjente konserveringsmetode. Tørket fisk har vært svært viktig både for kultur, tradisjon og økonomi i Norge opp gjennom historien, og nå er tørrfisk trendy i de europeiske kjøkken.

Det produseres i dag ulike varianter av tørket fisk langs hele norskekysten. Produkter som tørrfisk og klippfisk har vært viktige eksportprodukter i flere hundre år, og produktene har fortsatt en sterk posisjon i mange av Norges viktigste eksportmarkeder.

Les mer om tørket fisk i Horeca nummer 4 2011.

Bli abonnent på Horeca her

Skolemat 2010

Pilotprosjektet ”Skolemat 2010” tilbyr gratis skolemat til ungdomsskoleelever i Larvik, kombinert med arbeidstrening av flerkulturelle som fremtidige ansatte i næringsmiddelbedrifter og omsorgssektoren. Dette skrev vi om i nummer 3, og kunnskapsminister Kristin Halvorsen ble begeistret over det hun leste. Les hennes betraktninger i Horeca nummer 4 2011.

Italiensk kvalitetsmerke til Norge

Italienske myndigheter gir offisiell anerkjennelse til restauranter verden over som setter det italienske i fokus. Etter at Horeca tok opp saken, kommer kvalitetsmerket også til Norge.

– Det italienske kjøkkenet er i ferd med å dø ut. Et slikt hedersmerke kan være et bidrag til å redde det, sier Maurizio Terrigno. Han er daglig leder for Osteria de Medici i Calgary. Den kanadiske prærien er kanskje et uventet sted for flere italienske restauranter i toppklasse – men italiensk mat finnes som kjent i hele verden.

Les mer i Horeca nummer 4 2011.

Andre større reportasjer

Foruten de nevnte reportasjene, finner du blant annet større reportasjer fra Byhaven Kafé i Trondheim (vår typebedrift i dette nummeret) og VM i skreifiske, og vårt portrett er Oluf Brønnum-Schou.

Øl er hovedtemaet i Horeca nummer 4 2011. Les mer over seks sider i denne utgaven.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Selskapsnytt, Produkter, Bransjekalender og Messenytt.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på Horecanytt. nos nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS