ChristerBerensNytelserBOK

Christer Berens med kokebok

– Dette er gourmetmat som er så enkel å lage at folk kan kopiere den i sine egne kjøkken. Vi har skrelt vekk det snobbete stammespråket som kokkene bruker. Folk skal ikke bli stresset og rammes av prestasjonsangst når de skal lage god mat, sier Christer Berens, som denne høsten lanserer boka Nytelser.

Publisert

Ny bok fra Christer Berens.

Svenske Christer Berens har bodd i Norge siden 1988, har arbeidet ved noen av landets beste spisesteder og er en respektert sommelier og matekspert.

Ukentlig har han programmer i P4 og TV2, som handler om gode vintips og maten som matcher. Han er opptatt av at den gode maten og de gode vinene skal være tilgjengelig for folk flest. Særlig til fest.

Derfor ble kokeboka “Nytelser” til.

Enkelt og godt

– Dette er boka for alle som vil lage noe godt, enten til sine kjæreste og næreste, venner eller kolleger. Dette er boka for menn som vil inntrykk på sin elskede. Kvinner er svake for menn som kan lage mat, eller som i hvert fall prøver å lage god mat, sier han, og fortsetter:

- Det er boka for kvinner som vil overraske og imponere familie, venner og partnere med kokkekunster, uten å ha gått på dyre kokkekurs. Og det er boka for unge som vil lage litt voksen mat til familie og venner. For ungdom som har vokst fra pølser, burgere og frossen-pizza, sier Berens.

Christer Berens. (Arkivfoto)

Engasjert Berens

Han er engasjert når han snakker om mat. Han brenner for den gode smaken og for at den skal spres til de brede masser.

– Se på hvilket utvalg det finnes av kokebøker! Det er kompetente folk som har vært i aksjon. Kanskje litt for dyktige? De monterer sausen, blancherer, sauterer og klarerer. Vet alle hva det betyr? Det er unødig snobbete å bruke disse begrepene når det fins gode norske uttrykk. Vi har skrelt bort snobbespråket, som imponerer kokkekolleger, men skaper stress og angst når man vil lage maten hjemme. Blir man stresset når man lager mat, forsvinner kosen og gleden. Faren er at man ødelegger de dyre råvarene, sier han.

Anders Häggström har illustrert boka.

Nytelser

Forfatter: Christer Berens

Antall sider: 149

Pris: 348 kroner

Forlag: Gourmetforlaget

ISBN: 9788299877107

"
Powered by Labrador CMS