Horeca omslag 08 09 nett

Årets siste utgave av Horeca på vei

Horecas åttende og siste nummer i år er nå på vei til abonnentene. Hovedtemaene i denne utgaven er sjokolade og spa/spahoteller, og vi har blant annet besøkt skogshotellet Zen Resort & Spa i Rømskog og havhotellet Quality Spå & Resort Son.

Publisert

Førstesiden på Horecas siste utgave i 2009. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

To like, men likevel forskjellige konsepter. Spahotellet i Son er hele tiden åpent for alle, og blir mye brukt av lokale organisasjoner og lag.

Zen resort & Spa langt inne på skogen, ved bredden vannet Vortungen, har et noe annet spakonsept. Her legges det stor vekt på at gjestene skal få den freden og roen de er ute etter, og dørene åpnes ikke – hvis det ikke er avtalt på forhånd.

I spadelen kan du også blant annet lese om HavsVidden Spa på Åland i Østersjøen og spaet som er kåret til Norges beste.

Les mer om begge spahotellene i Horeca nummer 8

Bli abonnent på Horeca nå

Sjokolade

Kjøkkensjefen på Thon Hotels Sandnes, belgieren Pascal Bulinckx, er en kløpper på sjokolade. Tidligere denne høsten ga han ut boka Sjokoladeboken. I denne utgaven av Horeca deler han noen av oppskriftene med våre lesere.

Vi har også sett nærmere på den uslåelige kombinasjonen sjokolade og cognac.

En annen Pascal. Pascal Dupuy, gründer for fem Pascal-restauranter i Oslo, er for øvrig vårt portrett denne gangen.

Les mer i Horeca nummer 8 2009

Atna Øl på banen

Atna Bryggeri AS gikk konkurs, men det brygges på nytt øl i Østerdalen. Selskapet Atna Øl AS er etablert – og det satses på nye markeder, deriblant horecamarkedet. Vi har besøkt mikrobryggeriet i Østerdalen.

Lenger nord i landet har kjøkkensjefen på Meyergården Hotell, Svein Jæger Hansen, markert seg gjennom mange år. I fjor ga han ut boka Polarsirkelmat. Nå lanserer han sin egen Polarsirkelvin.

Les mer om både Atna Øl og Polarsirkelvin i Horeca nummer 8 2009

Spennende lesestoff

Vår typebedrift denne gangen er Studentkafeene AS, som har opplevd en drastisk resultatforbedring fra 2007 til 2008. Bedre innkjøpsbetingelser og systemdrift med tett oppfølging er de viktigste forklaringene.

Vi kan dessuten by på større artikler fra SV-kafeen på Blindern og konseptet Nam, fra Elgstua i Elverum, et tradisjonsrikt spisested i knutepunktet mellom Trysil/Østerdalen, fra restauranten Bo Innovation i Hong-Kong.

Synnøve Finden

Vi har dessuten besøkt hjørnesteinsbedriften i Alvdal, Synnøve Finden, som også satser mot horecamarkedet med Haugen-Gruppen som samarbeidspartner.

Førjulstid er bokslipptid. Vi har sett nærmere på noen av de mange kokebøkene som har kommet denne høsten.

Les mer i Horeca nummer 8

Faste spalter

I tillegg til flere andre store artikler, er det ellers mange sider med vanlig fast småstoff i form av våre spalter Bransjenytt, Nytt om navn, Selskapsnytt, Produkter, Websiden og Verden Rundt.

God lesning

Du kan abonnere på Horeca her.

"
Powered by Labrador CMS